Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ «ΕΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ… ΔΙΑΒΟΗΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ…!!!

«ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ» ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ (2009) ΑΠΟ 13,4% ΣΤΟ 15,8% ΓΙΑ ΝΑ... ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ...!!!

Πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν σήμερα Δευτέρα τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) στους Financial Times ότι διώκεται ποινικά διότι δεν «μαγείρεψε» τα στατιστικά μεγέθη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC ο κ. Γεωργίου βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επίσημη ποινική έρευνα και με ισχυρισμούς ότι διόγκωσε το Δημοσιονομικό Έλλειμμα της Χώρας ενεργώντας κατά του Εθνικού συμφέροντος…!!!
Οι ίδιες αναφορές επισημαίνουν πως ο κ. Γεωργίου εργαζόταν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για 20 χρόνια και πως διορίστηκε το 2010 στην Ελληνική Στατιστική Αρχή μετά από συμφωνία με το Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εξυγιάνει τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, μετά από χρόνια επίσημης παραποίησης τους.
«Διώκομαι επειδή δεν μαγείρεψα τα βιβλία» δήλωσε ο κ. Γεωργίου στους Financial Times.
«Θα θέλαμε ένα καλό, βαρετό ίδρυμα που κάνει τη δουλειά του.
Δυστυχώς, στην Ελλάδα η στατιστική είναι ένα άθλημα μονομαχίας», δήλωσε ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται πως ο κ. Γεωργίου αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του Οικονομικού Εισαγγελέα στις 12 Δεκεμβρίου για να απαντήσει στις σχετικές κατηγορίες.
Μάλιστα, υπερβάλλοντας οι συντάκτες τους, υποστηρίζουν πως εάν ο κ. Γεωργίου καταδικαστεί για «εσχάτη προδοσία», θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ισόβια κάθειρξη.
Η εν λόγω έρευνα σχετίζεται με τη δημόσια διαμάχη για το μέγεθος του δημοσιονομικού ελλειμματος 2009, το οποίο αναθεωρήθηκε από το 13,4% στα 15,8% του ΑΕΠ.
Το δε αναθεωρημένο ποσοστό έγινε αποδεκτό χωρίς επιφυλάξεις από την Eurostat.
Βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου