Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ «ΑΜΦΙΣΗΜΗ» ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ…!!!

«ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ»…!!!

Ο Πρόεδρος της Ν. Δ., Αντώνης Σαμαράς, ανέλαβε σήμερα την πρωτοβουλία να αποστείλει επιστολή στους Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Η επιστολή αυτή εμπεριέχει τις θέσεις του, όπως αυτές είχαν εκφραστεί και προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Αν... "θέλουν" οι Τροϊκανοί μπορεί να αποδεχθούν την επιστολή και να απεμπλακεί η 6η δόση…
Αν πάλι δεν... 'θέλουν" έχουν πολλές δικαιολογητικές βάσεις να μη την αποδεχθούν.

1ον—Δεν συνυπογράφει με Παπανδρέου—Καρατζαφέρη.
2ον ---Επιμένει στην επαναδιαπραγμάτευση αν και τώρα την ονομάζει τροποποίηση πού στην ουσία είναι το ίδιο..
Εδώ άλλωστε είναι και οι μεγάλες ενστάσεις των Τροϊκανών…
Σωστά δεν κάνει αναφορά για την ημερομηνία των εκλογών, διότι αυτό είναι ζήτημα καθαρά εσωτερικό και έχει άμεση σχέση με την συμφωνία των πολιτικών αρχηγών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Άλλωστε διατηρεί μέχρι το τέλος το δικαίωμα να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στον «μεταβατικό» Παπαδήμο…
Βέβαια προσωπικά δεν ήθελα να αποστείλει την επιστολή, όμως μπορεί να μην την θέλουν όπως είναι διατυπωμένοι και οι Τροϊκανοί.
Θα δούμε...!!!

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:
"Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: “συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.”
Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.
Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.
Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.
Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους.

Επίσης υποστηρίζει “εργαλεία” που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.
Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!
Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα.
Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί.
Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν. Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.
Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.
Με εκτίμηση,
Αντώνης Κ. Σαμαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου