Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ και ΤΑ «ΣΩΒΡΑΚΑ» ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΡΙΤΖΛ...!!!

«ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ»…!!!

Τη στιγμή που οι Γερμανοπρεπείς ντόπιοι Εθνοσωτήρες δείχνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για τη διατήρηση των καλών Ελληνογερμανικών σχέσεων
παρά για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση χρέους που μέρα με τη μέρα την καταστρέφει συθέμελα, ο Γερμανός (!) καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας Αλμπερτ Ριτζλ αποφάσισε να πει σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel» τα πράγματα με το όνομά τους, μιλώντας ουσιαστικά για το αυτονόητο.
«Η Ελλάδα μπορεί να μας πάρει και τα σώβρακα» τόνισε με νόημα ο καθηγητής Ριτζλ, εξηγώντας ότι αυτό ακριβώς θα συμβεί, αν η χώρα μας «αποφασίσει να διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις της».
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η Γερμανία -που επιδεικνύει άκρατη πολιτική αλαζονεία τη δεδομένη χρονική στιγμή- δεν είναι παρά «ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ού αιώνα» κι αυτό διότι έχει χρεοκοπήσει ήδη τρεις φορές κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εκατονταετίας.
Και σήμερα, κατά τον Ριτζλ, οφείλει εν πολλοίς την οικονομική της ευμάρεια αλλά και την ανάπτυξή της στη μη διεκδίκηση των τεράστιων πολεμικών αποζημιώσεων -κυρίως- από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για τους δύο παγκόσμιους πολέμους στους οποίους συμμετείχε.
«Αυτό όμως σήμερα δείχνουν να το έχουν ξεχάσει οι Γερμανοί» τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας στο «Spiegel», λέγοντας παράλληλα ότι «μιλάμε για τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά, που μπροστά τους το ελληνικό χρέος σήμερα είναι κυριολεκτικά ασήμαντο».
Αναφορικά με τη χώρα μας, ο Αλμπερτ Ριτζλ δήλωσε ότι «είναι απόλυτα φυσιολογικό η Γερμανία (την οποία χαρακτήρισε “βασίλισσα, όταν μιλάμε για χρέη”) να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που έχουν καταβάλει οι πιστωτές ως δάνειο στην Ελλάδα, καθώς το γερμανικό οικονομικό θαύμα βασίζεται επί της ουσίας στη μη καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων».
Τέλος, ο Γερμανός καθηγητής έγινε ακόμη πιο αιχμηρός, σχολιάζοντας στο γερμανικό περιοδικό ότι «οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά τα εχθρικά άρθρα που έχουν γραφτεί κατά καιρούς γι’ αυτούς, κυρίως από τα γερμανικά ΜΜΕ.

Κι αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει ξαφνικά πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις, κι αν τότε η Γερμανία υποχρεωθεί να πληρώσει, θα μας πάρουν ακόμη και τα σώβρακα».
Dimokratia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου