Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ... ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ Eurofighter ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ...!!!

ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ die Zeit ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΓΟΡΑ.;;;

Ευτυχώς πού μαθαίνουμε τα εσωτερικά μας "κατορθώματα" από τις ξένες εφημερίδες...
 «Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, η χώρα μας μέσω της δανειακής σύμβασης ύψους 130 δις ευρώ

από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα  δαπανήσει εκ νέου 4 δισ. ευρώ για την αγορά μαχητικών» 
Με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Άμυνας, ο πρόεδρος  Φώτης Κουβέληςκαι οι βουλευτές της Δημοκρατικής  Αριστεράς   Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και ο Γρηγόρης Ψαριανός, αναφέρονται στο ενδεχόμενο νέας αγοράς μαχητικών αεροσκαφών, εν μέσω κρίσης, με τα «νέα» δανεικά
Στο μακροσκελές ρεπορτάζ της, η εφημερίδα επικαλείται ελληνικούς κύκλους του Υπουργείου Άμυνας, ως πηγές, οι οποίες, μάλιστα, φέρονται να «ομιλούν ιδιαιτέρως ανοιχτά για τα εν λόγω εσωτερικά ζητήματα». 
Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για την αγορά μέχρι και 60 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Eurofighter με εκτιμώμενο κόστος περί τα 3,9 δις ευρώ, γαλλικών φρεγατών με κόστος άνω των 4 δισ. ευρώ, γερμανικών υποβρυχίων κόστους 2 δισ ευρώ, καθώς και περιπολικών του λιμενικού για 400 εκατομμύρια ευρώ. Άλλα 400 εκατ. ευρώ, αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα κοστίσει ο αναγκαίος εκσυγχρονισμός του ελληνικού στόλου. Επίσης υπάρχουν ελλείψεις σε πυρομαχικά για τα άρματα μάχης τύπου Leopard, ενώ δύο αμερικανικά ελικόπτερα Apache πρέπει να αντικατασταθούν.
Η εφημερίδα καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι «με την εκταμίευση της νέας δόσης ύψους 80 περίπου εκατομμυρίων ευρώ τον Μάρτιο, είναι αντικειμενικά υπαρκτή η πιθανότητα νέων συμφωνιών για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού».
Με δεδομένο ότι στην τρέχουσα πολιτικοοικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, είναι αδιανόητο από τη μία να περικόπτονται συντάξεις, να κόβονται μισθοί, να καταργούνται δικαιώματα και να καταλύεται το κοινωνικό κράτος και από την άλλη, να υπάρχουν, στο βαθμό που ευσταθούν οι πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, σκέψεις για την αγορά εξοπλισμών και στρατιωτικού υλικού στο άμεσο διάστημα ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων.
Παράλληλα τονίζεται πως η αγορά νέων μαχητικών από τους Τούρκους «ανοίγει την όρεξη» στους ξένους δανειστές μας, οι οποίοι αναμένεται να ασκήσουν ακόμη εντονότερες πιέσεις για να αγοράσουμε με τα… δανεικά, νέα οπλικά συστήματα, με την κυρία Μέρκελ να «σέρνει» πρώτη το χορό, καθώς τα δικά της Eurofighter μένουν απούλητα απειλώντας την αεροπορική βιομηχανία της Γερμανίας με κατάρρευση!
Με βάση τα προαναφερόμενα,
ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
-Επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τα ως άνω αναφερόμενα, τα οποία δημοσιεύει η εφημερίδα die Zeit και αναπαράγονται από το σύνολο του γερμανικού τύπου;
-Σε πόσες και ποιες αγορές αμυντικού εξοπλισμού προσανατολίζεται η κυβέρνηση στο άμεσο διάστημα και με ποιο κόστος;»
Ρεπορταζ απο "Επίκαιρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου