Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η «ΜΕΓΑΛΗ ΛΥΣΗ» , ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η... ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ...!!!

«ΕΞΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ» ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...!!!

«Το θέμα της επιμήκυνσης είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα, αφού αν δεν πάρουμε παράταση στη δημοσιονομική προσαρμογή το πακέτο των σκληρών μέτρων θα ανέβει στα 20 δισ. ευρώ από 13,5 δισ. ευρώ», έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Eξι συνδυαστικές κινήσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προέλθει από την επιμήκυνση κατά δύο χρόνια του οικονομικού προγράμματος, χωρίς να υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση των κρατών της Eυρωζώνης, περιλαμβάνει το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου.
-- *********-- 
Το «σχέδιο Στουρνάρα» για την κάλυψη των νέων κεφαλαιακών αναγκών της Ελλάδα προβλέπει:
-- *********-- 
* Επιμήκυνση της αποπληρωμής μέρους των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες και τα οποία λήγουν μέχρι το 2016. 
-- *********-- 
*Απόδοση στην Ελλάδα των κερδών της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα που αγόρασαν σε χαμηλές τιμές την περίοδο της κρίσης. 
-- *********-- 
* Μετακύλιση της αποπληρωμής του πρώτου δανείου από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. 
-- *********-- 
*Μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα από το πρώτο πακέτο στήριξης. 
-- *********-- 
* Ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών απευθείας μέσω του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (ESM) κατά το ισπανικό παράδειγμα, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους κατά 50 δισ. ευρώ. 
-- *********-- 
* Αύξηση του δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου από την εσωτερική αγορά μέσων εντόκων γραμματίων, με ακύρωση του σχετικού όρου που υπάρχει στο Μνημόνιο.

Εθνος

1 σχόλιο:

  1. Γραψατε και μαι φορα σωστα

    ¨ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ"

    Δηλαδη πως θα γινει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ γιατι μεχρι τωρα μονο αυτο εχουν καταφερει και με πολυ πολυ μεγαλη επιτυχια μαλιστα.

    ΑΞΙΟΙ ΑΞΙΟΙ αυτοι και ολοι εσεις που τους στηριζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή