Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ Η ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ «ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ» ΣΤΗΝ... ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...!!!

ΤΟ ΥΠ.ΕΞ. (Ως είθισται) ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΙΣ..«.ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ» ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ...!!!

Συγκεκριμένα, χθες έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν. 
«Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν», που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Ινφογνώμων. 
Εκδότης είναι ο Σάββας Καλεντερίδης, τακτικός συνεργάτης της «δημοκρατίας» και γνωστός στο πανελλήνιο από την ευδόκιμο υπηρεσία του στην ΕΥΠ και την ηρωική προσπάθειά του να σώσει τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν από τα νύχια των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.
Ο συγγραφέας του έργου Μουράτ Καραγιλάν διατέλεσε μέλος της ηγετικής ομάδας του ΡΚΚ, ήταν συντοπίτης και συναγωνιστής του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και γνωρίζει όσο λίγοι το προσκήνιο και το παρασκήνιο του τιτάνιου αγώνα των Κούρδων για την ελευθερία.
-- *********-- 
Η παρουσίαση αρχικά είχε οριστεί να γίνει στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας.
-- *********-- 
 Η τουρκική κυβέρνηση, ως αναμενόταν, ενοχλήθηκε σφόδρα από το γεγονός της κυκλοφορίας του βιβλίου και από τη σημειολογία της συμμετοχής στην παρουσίασή του Ελλήνων διπλωματών, στρατιωτικών και πανεπιστημιακών καθηγητών σ' έναν χώρο όπως το... Πολεμικό Μουσείο. 
-- *********-- 
Είναι δυνατόν μια χώρα, όπως η Ελλάδα, η οποία πρέπει να «φινλανδοποιηθεί» και να προσδεθεί στο άρμα τής υπό... νεκρανάστασης (έτσι θέλουν να ελπίζουν) οθωμανικής αυτοκρατορίας, να συμμετέχει επισήμως σε τέτοια βιβλία που κάνουν «τζιζ»; 
Φυσικά και όχι! 
-- *********-- 
Η παράδοση -της άνευ όρου παράδοσης στα κελεύσματα της Αγκυρας- που είχαν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις Σημίτη και Παπανδρέου δεν είναι εύκολο να λησμονηθεί.
-- *********-- 
Διά της διπλωματικής οδού ασκήθηκαν πιέσεις (να αναβληθεί η εκδήλωση!) και διατυπώθηκαν... φιλικές παραινέσεις προς το Eλληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο... συνεμορφώθη ταχέως προς τας υποδείξεις της γείτονος...!!! 
-- *********-- 
Για να εξευμενίσει την Τουρκία άλλαξε τον τόπο της παρουσίασης - από το Πολεμικό Μουσείο σε αίθουσα του ξενοδοχείου Hilton!
-- *********-- 
Ευτυχώς, ο διασυρμός της πολιτικής τάξης της χώρας και η επίσημη παραδοχή της υπαγωγής μας στη δικαιοδοσία της Αγκυρας αποφεύχθηκαν με παρέμβαση... άνωθεν...!!! 
-- *********-- 
Πολύ... άνωθεν.
-- *********-- 
(Οταν ενημερώθηκε για το ζήτημα που είχε προκύψει ο Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή αρμοδίως να προχωρήσουν κανονικά και να αγνοήσουν τους «κακούς μας γείτονες»).
-- *********--
Η παρουσίαση έγινε τελικά και με μεγάλη επιτυχία στο Πολεμικό Μουσείο.
                 -----------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου