Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

«ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ και ΤΡΕΙΣ ΑΝΔΡΕΣ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ Eurogroup...!!!

«ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΑ
 καί... ΗΡΩΪΔΕΣ» ...!!!

Κατά τη διάρκεια της τετράμηνης περιπέτειας του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, η οποία ξεκίνησε με την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα και αναμένεται να ολοκληρωθεί  στις αρχές Δεκεμβρίου με την εκταμίευση της δόσης, τα φώτα της δημοσιότητας, όπως ήταν φυσικό επόμενο, έπεσαν -- και συνεχίζουν να πέφτουν -- στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Οι πρωταγωνιστές είναι, φυσικά, γνωστοί: 
*-- Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο οποίος, μετά τις ομηρικές μάχες με τον Π. Τόμσεν, έχει να αντιμετωπίσει τώρα τους «σκληρούς» του Βορρά στο Eurogroup. 
-- *********--
*-- Ο αναπληρωτής υπουργός Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος ετοίμασε και προώθησε το δημοσιονομικό «φρένο» στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 
-- *********--
*-- Αλλά και ο Π. Τσακλόγλου, επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), ο οποίος έχει «γράψει» ατελείωτα χιλιόμετρα στις συνεδριάσεις του Euro Working Group.
-- *********--
Δύσκολη δουλειά
-- *********--
Ωστόσο, όπως λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, πίσω από τις κουρτίνες και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα «αφανών ηρώων», δηλαδή στελεχών του υπουργείου που προετοιμάζουν κείμενα εργασίας, εναλλακτικές προτάσεις και νομοθετικές διατάξεις. 
-- *********--
Μάλιστα, το ίδιο στέλεχος φέρνει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Γεωργία Μπέη, υπάλληλο της νομικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών, η οποία έκανε όλη τη δύσκολη δουλειά για να ετοιμαστεί στην ώρα του το πολυνομοσχέδιο.
-- *********--
Πολύτιμη συμβολή
-- *********--
Ειδικά την τελευταία εβδομάδα πριν κατατεθεί στη Βουλή ο νόμος-μαμούθ των 800 σελίδων, η Γ. Μπέη είχε κάνει... σπίτι της το κτίριο της οδού Νίκης και επί 24ώρου βάσεως δούλευε τις λεπτομέρειες των διατάξεων του νομοσχεδίου.
-- *********--
 «Χωρίς τη δική της συμβολή, είναι αμφίβολο αν θα προλαβαίναμε να το καταθέσουμε εγκαίρως», λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του υπουργού.
 -- *********--
Οπως ανακοίνωσε ο Γ. Στουρνάρας, η Γ. Μπέη βραβεύτηκε για τη συμβολή της στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης. Μάλιστα, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, χωρίς τη συνδρομή της δεν θα υπήρχαν σήμερα ψηφισμένοι οι εφαρμοστικοί νόμοι
---------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου