Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ «ΑΝΟΙΓΕΙ» ΘΕΜΑ (ΑΟΖ)...!!!

«ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ» ΓΙΑ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ καί ΑΟΖ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ...!!!

Οι προθέσεις Σαμαρα φάνηκαν ήδη από το  Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του  και από την αναφορά στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
Οί καιροί όμως είναι δύσκολοι και χρειάζονται έξυπνοι και λεπτοί χειρισμοί και σωστη επιλογή.... χρόνου...!!!
Η μάχη πρέπει να δοθεί και να κερδηθεί καί ΟΧΙ να δοθεί έτσι γιά δήθεν «πατριωτική μαγκιά» και μετά --ως συνήθως-- να ρίξουμε την ευθύνη της αποτυχίας μας στις ... ξένες δυνάμεις...!!! 
*-- Aπο δήθεν «πατριωτική μαγκιά», γιά να πάρουμε την Αγκυρα χάσαμε τη Σμύρνη καί γίναμε μάρτυρες της Μικρασιατικής καταστροφής.
*********
*-- Aπο δήθεν «πατριωτική μαγκιά», θέσαμε ζήτημα Κυπριακού το 1953 όταν οι Βρεταννοί αποδυναμωμένοι πλέον εγκατέλειπαν (σταδιακά και εθελοντικά)
 όλες τις αποικίες τους, με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε ήρωες αδικοχαμένους και να μπούμε σε μία διπλωματική και στρατιωτική περιπέτεια, με καταστροφικές συνέπειες .
*********
*-- Aπο δήθεν «πατριωτική μαγκιά»,  του ΑΝΔΡΕΑ -- και ενω  ο Γεώργιος Παπανδρέου είχε πετύχει την ανεξαρτησία της Νησου σε συνομιλίες με τον Τζόνσον, όπου μας έδιναν όλο το νησι και κρατούσαν επι μισθώσει μάλιστα γιά 30 χρόνια τις βάσεις της Δεκέλειας  (Σχέδιο Άτσεσον), χάσαμε την Ανεξαρτησία της Κύπρου
*********
*-- Aπο δήθεν «πατριωτική μαγκιά», του Απριλιανού Ιωαννίδη, μπήκαν οι Τούρκοι στη Κύπρο  και σήμερα είναι αφεντικά και την κατέχουν κατά τό ημισυ. 
*********
Είναι πασίγνωστη η αντίδραση της Τουρκίας πού έχοντας στρατιωτική--πολεμική υπεροχή «παραμονεύει» και «ποντάρει» σε... επεισόδιο στο Αιγαίο...!!!
*********
Άρα πρέπει να φροντίσουμε πρίν από όλα να εξασφαλίσουμε διεθνείς συμμαχίες και οικονομική στήριξη από την Ευρώπη.
*********
Στη παρούσα φάση φαίνεται καθαρά ότι ο Σαμαράς κέρδισε και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ  τη στήριξη της Μέρκελ, πού είναι αναμφισβήτητα η κυρίαρχος δύναμη στην Ευρώπη.
*********
Έτσι με την βοήθεια και συμπαράσταση  της Ευρώπης, θα τεθεί θέμα ΑΟΖ και μάλιστα σύντομα.
 *********
Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι υπερμαχος  μια τέτοιας κίνησης.
*********
Στο τραπέζι έχει πέσει και η ιδέα της μονομερούς ανακήρυξης, η οποία όμως προς το παρόν δεν κερδίζει έδαφος, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και αντιδράσεις άλλων χωρών.
*********
Στις κινήσεις της Αθήνας, μεγάλο ρόλο παίζουν και οι εξελίξεις στο μέτωπο των ερευνών για υδρογονάνθρακες, που διεξάγονται σε περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης, από το σκάφος της νορβηγικής εταιρείας PGS.
*********
Το ζήτημα του καθορισμού των συντεταγμένων, ανέλαβε η αρμόδια Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού.
*********
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η υπηρεσία έχει ολοκληρώσει το έργο της και αυτή την περίοδο, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ των αρμοδίων διευθύνσεων του υπουργείου Εξωτερικών όσον αφορά τη νομική επεξεργασία της πρωτοβουλίας αυτής και την κατάθεσή της στη Διεύθυνση Ωκεανικών Υποθέσεων και Δικαίου της Θάλασσας των Ηνωμένων Εθνών.
*********
Υπάρχουν ωστόσο και αντιρρήσεις για την κατάθεση συντεταγμένων, καθώς υπάρχει ο φόβος για κατάρρευση των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ενώ αντιδρούν και τρίτες χώρες, που τάσσονται κατά των μονομερών ενεργειών.
*********
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα και το Κάιρο, διεξάγουν συνομιλίες εδώ και 7 χρόνια, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων με στόχο την οριοθέτηση της ΑΟΖ. 
*********
Η Αίγυπτος προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες στην περιοχή και πρόσφατα κάλεσε εταιρείες για έρευνες στην ευρύτερη περιοχή. 
*********
Θολή είναι η εικόνα και με τη Λιβύη, η οποία βρίσκεται σε μεταβατική φάση αυτή την περίοδο.
                           -------------------------------------

2 σχόλια:

  1. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΘΕΜΑ (ΑΟΖ)...!!!

    ΝΑΙ!!! ΝΑΙ!!! ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ...!!!

    ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑΡΑ ΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν η γριά δεν θέλει να ζυμώσει, όλη μέρα κοσκινίζει!
    Άντε ρε άβουλε αντωνάκη, ορθώσου, κάνε το πρώτο βήμα,
    μη φοβάσαι ρε χέστη φαφλατά, προχώρα, ο λαός της Ελλάδας αυτό θέλει!
    Δεν μπορούμε να ζούμε με τον φόβο και την ψυχολογική καταπίεση των μογγόλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή