Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΟΛΑΝΤ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ... ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ....!!!

«ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ»  ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΘΕΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...!!!

Μπορεί  το Μαξίμου προς τα έξω να διαρρέει πως η Κυβέρνηση διατηρεί χαμηλές προσδοκίες για την αναδιάρθρωση του οικονομικού προγράμματος, με αφορμή τον λανθασμένο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή που παραδέχθηκε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 Όμως η αλήθεια είναι διαφορετική. 
Απλά ο Σαμαράς θέλει να μιλήσει μόνο εάν είναι 100% σίγουρος, όπως έγινε και στην περίπτωση με τα επιπλέον κονδύλια που κέρδισε η Ελλάδα,
τόσο  στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. έως το 2020, από (12 σε 16,3) όσο και στο πρόσφατο δάνειο από (31,5 σε54), όταν ο Τσίπρας στη Βουλή, προέβλεψε ότι δεν θα πάρουμε...τίποτα...!!!
*****************
Έτσι την  Τρίτη, υποδεχόμενος τον Φρανσουά Ολάντ στο Μαξίμου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον Γάλλο Πρόεδρο να εξεταστεί το αίτημα για την  αναθεώρηση του προγράμματος λόγω του λάθους του ΔΝΤ.
*****************
Στο Μαξίμου θεωρούν ότι θα λάβουν το «οκ» από τον Ολάντ για αλλαγές στο μνημονιακό πλαίσιο και κυρίως στη φορολογική συνταγή.
.***************** 
Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι οι συστάσεις Ολάντ προς αυτή την κατεύθυνση θα στείλουν το μήνυμα ότι η Αθήνα βρίσκει συνομιλητές και συμμάχους που αποδέχονται τις αδυναμίες του Ελληνικού προγράμματος. 
*****************
Οι ίδιες πηγές προεξοφλούν ότι ο Γάλλος Πρόεδρος θα κινηθεί διπλωματικά, ώστε να μη θεωρηθεί η όποια στήριξή του ως πίεση για επαναδιαπραγμάτευση της νέας μνημονιακής σύμβασης.
                         ------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου