Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

«ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ» ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, ΕΛΛΑΔΟΣ--ΙΤΑΛΙΑΣ--ΑΛΒΑΝΙΑΣ...!!!

2.000 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ...ΠΟΝΑΝΕ...!!!

«Κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα. 
Προσφέρουμε τη στήριξή μας σε ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα, Ιταλία και Αλβανία για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ.
Πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια -ιδίως σε ότι αφορά τον ενεργειακό κλάδο-, ενώ παράλληλα θα σημάνει την απαρχή μίας νέας εποχής στη συνεργασία με τις δύο γειτονικές χώρες. 
*****************
Παράλληλα, το έργο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη συνολική ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθιστώντας το σημείο αναφοράς στον ενεργειακό χάρτη της ανατολικής Μεσογείου στην περιοχή.
*****************
Ο πρωθυπουργός, έκανε λόγο για πολλαπλά οφέλη που αποκομίζει η χώρα μας από την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, καθώς δημιουργούνται 2.000 θέσεις εργασίας σε περιοχές που «πονάνε» από την ανεργία, ενώ η εισροή επενδυτικών κεφαλαίων θα φτάσει το 1,5 δισ. ευρώ, καθιστώντας το TAP μια από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί ποτέ στη Ελλάδα χωρίς την παραμικρή κρατική επιβάρυνση.

«Αποφασισμένοι για επενδύσεις»
-----------------------------------
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που καταλάβει ο ίδιος και η κυβέρνηση για την προσέλκυση επενδύσεων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε την εικόνα της χώρας. 
Αξιοποιούμε το κλίμα για να φέρουμε επενδύσεις. 
Η προσέλκυση δεν επιτυγχάνεται με ευχές, απαιτεί διεθνείς συνεργασίες, χρονοδιάγραμμα και μεταρρυθμίσεις. 
Ένα τέτοιο βήμα γίνεται σήμερα».
*****************
ΤΙ ΕΣΤΙ Trans Adriatic Pipeline (TAP)
----------------------------------------

Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε την στήριξη του συγκεκριμένου έργου υπό το φως των προφανών πλεονεκτημάτων από την άμεση αυτή ξένη επένδυση στην απασχόληση και την ανάπτυξη, στην διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, που θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα ως ενεργειακό κόμβο στη Ν.Α. Ευρώπη.

*****************
Ο αγωγός ΤΑΡ, μήκους 800 χλμ., εκ των οποίων τα 478 χλμ. επί ελληνικού εδάφους, σχεδιάστηκε για να μεταφέρει, αρχικά, 10 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως, από το κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν στις ευρωπαϊκές αγορές. Ο αγωγός θα ξεκινά από την Κασπία Θάλασσα, και μέσω Τουρκίας, θα διασχίζει τη βόρεια Ελλάδα, θα εισέρχεται στην Αλβανία και με υποθαλάσσιο αγωγό θα καταλήγει στη γειτονική Ιταλία.
*****************
Ο αγωγός TAP στηρίζεται από τις εταιρίες μετόχους του (42,5% ελβετική AXPO, 42,5% νορβηγική Statoil και 15% γερμανική EON).

*****************

Η άμεση αυτή επένδυση στην ελληνική επικράτεια ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 2.000 άμεσες και 10.000 έμμεσες νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά.
                        ---------------------------------------------
iapopsi

1 σχόλιο:

  1. 18,3 δις από το νέο ΕΣΠΑ, υπογραφή αγωγού ΤΑΡ, πλεονασματικός ο προϋπολογισμός τον Ιανουάριο...και οι Ευαγγελάτοι,οι ΑυτιαδοΠαπαδάκηδες και οι Δελατόλες(με τα 2000 χιλιάδες φύλλα την ημέρα,ποιός καλύπτει τη ζημιά άραγε;)μας πασσάρουν τους Βαρουφάκηδες και μας ζαλίζουν με μια χαζή δήλωση του Μέργου.Όταν δεν καταγγέλουν την ΕΛΛΑΣ για τα καημένα τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή