Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

MANIFESTO ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ...


ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΕΝΤΟΣ ΔΙΕΤΙΑΣ ...
 
Τις εναλλακτικές προτάσεις της ΝΔ για την έξοδο από το Μνημόνιο, μέσα σε 2 χρόνια παρουσίασε αναλυτικά στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας πλάι του τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος, Σταύρο Δήμα και Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο Αντώνης Σαμαράς όρισε τη στρατηγική της Ν.Δ. ως “στρατηγική απαλλαγής από το Μνημόνιο”.
“Σκοπός μας είναι να βγούμε από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου και για να βγούμε από τις δεσμεύσεις, θα πρέπει να γυρίσουμε τη χώρα στην ανάπτυξη και να ανακτήσουμε τη χαμένη ανταγωνιστικότητα”....
«Θα δείξουμε ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, με λιγότερες θυσίες που πιάνουν τόπο και τις οποίες μπορεί να αντέξει ο τόπος, γιατί οι θυσίες πρέπει να πιάνουν και τόπο, δεν μπορεί να είναι χωρίς αντίκρυσμα».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση -με διαγράμματα και διαφάνειες που παρουσίασε- πως από τότε που ανέλαβε, εκτόξευσε τα spreads, μείωσε δραματικά την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και κατέστησε τη χώρα τον αδύναμο κρίκο της Ευρωζώνης.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για “απώλεια εθνικής κυριαρχίας” και “χρεοκοπίας”, ενώ ειδικό αφιέρωμα έκανε και στην περίφημη δήλωση περί “Τιτανικού”, του Παπακωνσταντίνου.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ώστε να απαλλαχθεί η χώρα από το μνημόνιο στήριξης, είναι η μείωση φόρων (έμμεσων, ΦΠΑ, καύσιμα), η άρση του καμποτάζ, η αποκατάσταση των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων και η περιστολή δαπανών όπου εντοπίζονται σπατάλες.
Επίσης, για τη μείωση του χρέους η ΝΔ προτείνει την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και την δημιουργία μίας γενικής γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, ώστε να μην έχει κάθε υπουργέιο κι άλλο οργανισμό διαχείρισης της περιουσίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου