Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΜΕ «ΝΤΑΟΥΛΙΑ και ΜΠΑΡΟΥΦΙΕΣ» ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΡΑΧ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ και ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ... Standard and Poor's...!!!

O Μπρόκολας, ο Σέσκουλας, ο Μπάμιας και ο Σπανάκης...!!!
ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ και ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΡΙΝ ΤΟ...ΠΑΣΧΑ...!!!

Μόλις σήμερα πού σχημάτισαν Κυβέρνηση και εν «χορδαίς και οργάνοις» παρέλαβαν τα Υπουργεία και άρχισαν τις προεκλογικές «μπαρουφιές», αμέσως άρχισαν τά όργανα, με αποτέλεσμα   οι αγορές να βαράνε τη λύρα και να χορεύει ο Τσίπρας πεντοζάλη  (σε ακριβώς αντίθετους ρόλους, από ότι διατυμπάνιζε στους χαχόλους της Κρήτης προεκλογικά) αφού οι αγορές τον έστησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα καί την «Μπαρούφια» νύφη ,  ασφαλώς, θα την πληρώσουμε σαν λαός εμείς...!!!

Πρώτα το χρηματιστήριο βάρεσε ΚΡΑΧ, με πτώση πάνω από 9%, ενώ   κατάρρευσαν  οι Τραπεζικές μετοχές, o δείκτης των οποίων κατέγραψε απώλειες που προσέγγισαν το 30% , ενώ κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων συνεδριάσεων υποχωρεί άνω του 40%.
********
Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-29,26%), της Alpha Bank(-26,76%), της Eurobank(-25,93%), της Εθνικής (-25,45%), της ΔΕΗ (-13,93%), του ΟΤΕ (-12,70%).
********
Βέβαια αρνητικά συνέβαλαν δηλώσεις νέων Υπουργών σχετικά με το μέλλον Εισηγμένων Εταιρειών που εμπλέκονταν στις Αποκρατικοποιήσεις, αλλά και η αύξηση των αποδόσεων των Ελληνικών Ομολόγων.
********
Άστε τα Ελληνικά ομόλογα  καθώς εξακολουθεί να υπάρχει έντονη ανησυχία των επενδυτών για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης του Τσίπρα και της Ευρώπης.
********
Όπου η απόδοση του 3ετούς τίτλου εκτινάχθηκε κατά 183 μονάδες βάσης ενώ  η  απόδοση του 10ετούς τίτλου ενισχύθηκε κατά 50 μονάδες βάσης στο 10,30%, και το 5ετές βρίσκεται σε νέο ιστορικό υψηλό φθάνοντας το 13,12%....!!!
********
Και σε όλα αυτά ήρθε και η αξιολόγηση  από  την Standard and Poor's, η οποία προχώρησε  σε υποβάθμιση  της Ελληνικής οικονομίας, από σταθερές σε... αρνητικές...!!!
********
Η υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση του οίκου για  τις επιλογές της νέας Κυβέρνησης τις οποίες χαρακτηρίζει «ασύμβατες» με το πλαίσιο της πολιτικής που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των πιστωτών και της προηγούμενης Κυβέρνησης.
*********
Βέβαια οι αγράμματοι και εμμετικοί «γυμνοσάλιαγκες»   της δημοσιογραφίας (προς Θεού εξαιρείται ο Χατζηνικολάκης), δεν αναφέρηκαν στο γεγονός και  διατυμπάνιζαν ότι οι Υπουργάρες-χάνοι του Τσίπρα με τις δηλώσεις τους περί παροχών και επαναπροσλήψεων επιβεβαίωσαν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις, πού δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ.
********
Γιά την ιστορία τις δηλώσεις έκαναν οι Υπουργοί:
********
Μπρόκολας, 
Σέσκουλας, 
Μπάμιας και
 Σπανάκης....!!!
               ------------------------------

4 σχόλια:

  1. Βρέ καταραμένα γαλάζια κομματόσκυλα εσείς μιλάτε γιά γκρεμούς καί ελικόπτερα? Εάν ό alexis δέν ήταν κάθαρμα σάν εσάς, τό πρώτο πράγμα πού έπρεπε νά ανακοινώσει ήταν ή σκληρή σας τιμωρία κλέφτες, προδότες, ξεπουλητάδες, εβραιομασσώνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τού χρόνου την ίδια μέρα όλοι μαζί στη Καισαριανή παρέα με τον Alexis, να φωνάξουμε. ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γκικα χαρδουβελη θελουμε και γιαννη στουρναρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H αθανασια (νανσυ) κλαρωτη τρυπητη ειχε παντοτε μαζι τηs εναν γεροδεμενο νεαρο με ροδοκοκκινα μαγουλα με βαρβατο πεοs βεβαια για τιs κρυεs νυχτεs του χειμωνα και παντα φωναζε εαμ εαμ τον που....τσο αρπαμ και οτι φαμ....τυφλα ναχει η γκαμπριελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή