Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΣΤΕΓΗ ΣΕ ΔΥΟ 12ΧΡΟΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.... ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.!!!

Γράφει ο/η Greek American News Agency

Αυτή είναι η Eκκλησία;
Αν μπορεί ας μας απαντήσει κάποιος από τους μεγαλόσχημους ή μικρόσχημους κληρικούς, ή ακόμα και και από όσους κοσμικούς που υπηρετούν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Αυτή είναι η Εκκλησία Σεβασμιότατε "Άγιε" Αμερικής;
Σοκ στην ελληνοαμερικανική κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτείων, αλλά και έντονη δυσαρέσκεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει προκαλέσει η άρνηση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου να παράσχει στέγη και κάθε είδους βοήθεια και στήριξη σε δυο 12χρονα ελληνόπουλα από το Κονγκό, θέμα που αποκάλυψε η ημερησία εφημερίδα της Νέασ Υόρκης, Εθνικός Κήρυκας.

Έχοντας χάσει τον πατέρα τους και με την μητέρα τους πάσχει από καρκίνο, ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Ιγνάτιος πριν μερικούς μήνες με επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο του ζήτησε να στηρίξει και να βοηθήσει τα δυο παιδιά, τα οποία είχαν οικογενειακά ερείσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με έναν θείο του, αδύναμο να αντεπεξέλθει οικονομικά στις ανάγκες των παιδιών .
Ως απάντηση ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εξεδήλωσε με επιστολή του παραμονές των Χριστουγέννων την αδυναμία της Αρχιεπισκοπής να βοηθήσει,με το πρόσχημα ότι πέρα των άλλων, τα δυο παιδιά δεν είχαν την αμερικανική υπηκοότητα, ευχόμενος πάραυτα κάθε ευλογία και δύναμη.
Να πούμε βέβαια ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι η πλουσιότερη επαρχία του οικ
ουμενικού θρόνου, με ετήσιο προϋπολογισμό πάνω από 20 εκατομμύρια δολλάρια, ενώ πρόσφατα είχε προκαλέσει σάλο η αποκάλυψη ότι μόνο τα τελευταία 10 χρόνια έχουν δαπανηθεί πάνω από 18 εκατομμύρια δολάρια για αποζημιώσεις σεξουαλικών σκανδάλων και άλλων δικαστηρίων.
Ακόμα μεγαλύτερη όμως αίσθηση και πολλά ευμενή σχόλια από την ομογένεια και τον τοπικό ομογενειακό τύπο, προκάλεσε η επιστολή-καταπέλτης του Μητροπολίτη Ικονίου, Θεόληπτου, του Οικουμενικού Θρόνου , ο οποίος με σκληρή γλώσσα, χωρίς τα γνωστά εκκλησιαστικά προσχήματα, αποδοκιμάζει την άρνηση του Δημητρίου, ρωτώντας τον μάλιστα πώς μπόρεσε να εορτάσει ως αρχιερεύς τις Αγιες ημέρες των Χριστουγέννων χωρίς συνειδησιακό πρόβλημα.
Πληρες ρεπορταζ στο: http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=7228&Itemid=83

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου