Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ...ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ.!!!


"ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑΤΗΣ...ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ".....
Πολύ πιθανή θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη εντός των επόμενων δύο ή τριών ετών ο αναλυτής του αμερικανικού ινστιτούτου δημόσιας πολιτικής American Enterprise Institute και επί χρόνια οικονομολόγος του ΔΝΤ Ντέσμοντ Λάκμαν, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Financial Times».
Ο Αμερικανός οικονομολόγος εκτιμά ότι η Ελλάδα ακολουθεί πιστά την πορεία που οδήγησε την Αργεντινή στην πτώχευση πριν από λίγα χρόνια.
«Το διογκούμενο έλλειμμα, σε συνδυασμό με τα εισαγόμενα χαμηλά επιτόκια στήνουν το σκηνικό του τέλους του παιχνιδιού, καθώς πέρα από τη μη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της χώρας, διαβρώνουν και τη διεθνή ανταγωνιστικότητά της», σχολιάζει ο Αμερικανός αναλυτής, σημειώνοντας ότι στον τομέα αυτό η Ελλάδα υστερεί περισσότερο και από την Αργεντινή.
Ο Λάκμαν πιστεύει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού του ελλείμματος στους στόχους της Ε.Ε. θα βαθύνει την ύφεση και η απόπειρα τόνωσης της ανταγωνιστικότητας με τη μείωση μισθών θα οδηγήσει σε πολύχρονο οδυνηρό και πολιτικά απαράδεκτο αποπληθωρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου