Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

"ΣΛΑΒΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ και ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΜΑΘΙΟΥ ΝΙΜΙΤΣ.

"ΣΦΑΛΜΑ Η ΑΡΧΑΙΟΠΟΙΗΣΗ της ΚΟΙΝΩΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥΣ όπως ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ".!!!
 
Ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη με αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής, αναγνώρισε ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι.
Επίσης ότι «έκαναν τεράστιο σφάλμα στην προσπάθειά τους για αρχαιοποίηση της κοινωνίας και χρησιμοποίηση των αρχαίων Ελληνικών Μακεδονικών συμβόλων», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Πρόεδρος της οργάνωσης, ιατρός Αντώνιος Παπαδόπουλος.
«Επί πλέον, ο κ. Νίμιτς όταν του ανέφερα το θέμα της Μακεδονικής ταυτότητας και ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο επιθετικός προσδιορισμός ‘Μακεδονικός’ για το στρατό τους, τη γλώσσα τους και το λαό τους, μου είπε ότι, πράγματι, ίσως να είναι μια καλή ιδέα να χρησιμοποιείται ο όρος ‘ο λαός της τάδε Δημοκρατίας’, ‘ο στρατός της τάδε Δημοκρατίας’ και ‘η γλώσσα της τάδε Δημοκρατίας’, και όχι ο επιθετικός προσδιορισμός ‘Μακεδονικός’ κ.λπ.», πρόσθεσε.
Βέβαια αξία έχει τι λέει, όχι σε ιδιωτικές συνομιλίες, αλλά τι κάνει στις διαπραγματεύσεις , βάσει πάντα των εντολών πού έχει από τα "αφεντικά" του ΟΗΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου