Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Η «ΗΡΩΙΚΗ» ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ – ΛΑΟΣ ΑΠΟ την... ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...!!!

 "ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ...ΑΜΑΘΗ ΕΞΟΥΣΙΑ"...!!!
Γράφει ο Νίκος Σχοινάς
π. Γενικός Δ/ντής του ΛΑ.Ο.Σ


Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ τελευταία εμφανίζεται στα κανάλια και στα ραδιόφωνα να διατυπώνει την απειλή, ότι θα αποσύρει τους υπουργούς του από την συγκυβέρνηση, λέγοντας «σαφώς και θα αποχωρήσω αν δεν σοβαρευτούν».

Ποιος απειλεί; Ο αυτοαποκαλούμενος «ρυθμιστής και εγγυητής των πολιτικών εξελίξεων». 
Από πού θα αποχωρήσει; Από μια συγκυβέρνηση που «κουράστηκε να πείσει τους εταίρους να την συγκροτήσουν», όπως συχνάκις λέει.
Γιατί να αποχωρήσει ; «Αν δεν σοβαρευτούν οι εταίροι Αρχηγοί». 
«Χαζομάααα…ρες», που λέει κι ο Λαζόπουλος.
Μήπως προετοιμάζει την «ηρωική» του έξοδο; Το και πιθανότερο, αφού γνώριζε, ότι σε μια πολυκομματική κυβέρνηση και σε τέτοια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, τα μέλη της δεν μπορούν να συνεννοηθούν, οι όποιες αποφάσεις είναι εξ΄ αντικειμένου δύσκολες και με πολιτικό κόστος και άρα δεν έχει μέλλον. 
Όλα τούτα είναι μικροπολιτικά παιγνίδια, ή «λόγια εντυπώσεων» και δικαιολογίες με επίχρισμα σοβαρότητας για την «ηρωική» έξοδο, όπως: 
η πρωτοβουλία του να ζητήσει με επιστολή του από τον πρωθυπουργό «τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, παρουσία μάλιστα και.......του Ευάγγελου Βενιζέλου», ενώ τα λένε κατ΄ ιδίαν.
λέει, «να συνεννοηθούν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης για όλα τα ζητήματα που αφορούν την νέα δανειακή σύμβαση και να εμφανιστούν ενωμένοι απέναντι στην τρόικα». Αυτό το εγγυάται όμως η ψήφος εμπιστοσύνης και αυτή η ίδια η συγκυβέρνηση.
τον ενοχλεί, ότι η ΝΔ δεν διαχωρίζει τη θέση της από «συγκυβέρνηση» σε «αντιπολίτευση»
τον φοβίζει η επίσπευση του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών, ενώ επιδιώκει μακροημέρευση της συγκυβέρνησης.
τον προβληματίζει ακόμα και η δήθεν «αναρχία» στο ΠΑΣΟΚ. Άλλο και τούτο.
μπερδεύτηκε, ότι οι Υπουργοί του είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις δρομολογημένες πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και όχι αυτές που τους υπαγορεύει, ενώ υπερψήφισε τις προγραμματικές δηλώσεις και παρέσχε ψήφο εμπιστοσύνης.
ενοχλείται, όταν τον προσπερνούν προσωπικότητες, ενώ συνομιλούν με τους άλλους αρχηγούς – εταίρους (βλέπε ΥΠΕΞ Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε)
απογοητεύτηκε, που ο Πρωθυπουργός δεν υλοποιεί τις προτάσεις του (συμβούλιο Αρχηγών, ανασχηματισμό, κλπ)
μετάνιωσε για την συμμετοχή του στην συγκυβέρνηση, όπου δημοσκοπικά φέρνουν το ΛΑΟΣ χαμένο, ενώ «πρωτοστάτησε» στη συγκρότηση της.
του κόστισε που υπουργοποίησε στελέχη του και όχι ο ίδιος, παρά τα θρυλούμενα ότι του προτάθηκε η θέση του Αντιπροέδρου.
διαπιστώνει, ότι η συγκυβέρνηση και οι υπουργοί του δεν μπορούν να παράξουν έργο, μίλησε άλλωστε για «πλαδαρότητα» και περνάει στον κόσμο η αρνητική εικόνα, που παρασέρνει και το ΛΑΟΣ.
Όλες οι παραπάνω δικαιολογίες και πολλές άλλες στοιχειοθετούν το συμπέρασμα « ο, τι ήταν να κερδίσει ο ΛΑΟΣ από την συμμετοχή του στην κυβέρνηση, το έλαβε».
Όμως με την απειλή αυτή και με τέτοιες δικαιολογίες, δοκιμάζεται η σοβαρότητα και η συνέπεια των λόγων του και την απάντηση του την δίνει ο  Πλούταρχος:
 «Ούτε μαχαίρι στο παιδί, ούτε στον αμαθή εξουσία».

5 σχόλια:

  1. Επειδή και οι κρίνοντες κρίνονται, πρέπει ο φίλος μας ο Σχοινάς να μας απαντήσει: Ο ΊΔΙΟΣ Ο ΣΧΟΙΝΑΣ δύο φορές υποψήφιος βουλευτής με τον ΛΑ.Ο.Σ ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΣΕ από μας τους ανυποψίαστους ψηφοφόρους ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΜΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσυ τι ζητας τώρα με την ερωτησή σου;
    Θέλεις να είσαι γιά πάντα εξαπατημένος και σου αρέσει και απολαμβάνεις να είσαι και παντοτινά ΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ;;;
    Μπράβο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βλεπει τον τυφωνα που ερχεται και τρεχει να προλαβει αλλα τα σκαγια τον εχουν παρει γιατι στηριξε ολλες τις αποφασεις,τισ απανθρωπες και αντεθνικες.οσο για τον κυριο ΣΧΟΙΝΑ...οταν καποιοιφωναζαν ανοιχτα και εβλεπαν που το πηγαινε ,το σχεδιο ,τον σκοποτου ,και αυτοσ τα ηξερε ολα,,δενεκανε τιποτα για να αλλαξει αυτη την κατασταση αλλα ηταν και εναντιον τουςΕΓΩ ΜΕΓΑΛΕ ΣΕ ΘΕΛΩ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ...ΟΧΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΕΙΠΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ....xrysh aygh synellhnes τωρα πια....μας την εκανε το χαμαιτυπειο του λαος.....χρυση αυγη να σπαση το αποστημα.....να μπει ο γατος στον περιστερωνα[κυνοβουλιο]......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε σεις στο Politiko Safari το κ."Πρώεδραι", είναι όλη η ξεφτίλα τού Καρατζαφερη.
    Τα λέει όλα.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή