Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ


"ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΚΟΜΑ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΠΟΝΔΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΤΗΣ Ν.Δ."




1η Διευκρίνηση:

Κανένα σοβαρό ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί εκλογικά. Οι λύσεις δίνονται μέσα από τους λαϊκούς αγώνες και την οργάνωσή τους. Οι εκλογικές διαδικασίες απλώς καταγράφουν τους κοινωνικούς συσχετισμούς και τις λαϊκές διαθέσεις.
Η συμμετοχή μας στις εκλογές συνίσταται σε τούτο: Να ανακαλύπτουμε σε κάθε συγκεκριμένη στιγμή εκείνο το πολιτικό κόμμα που ενισχύει, έστω υποτυπωδώς, εκείνους τους κοινωνικούς συσχετισμούς και εκείνες τις λαϊκές διαθέσεις που «κοντράρονται», έστω και ελάχιστα, με την ισοπέδωση που προωθεί η Νέα Τάξη σήμερα.
Πρέπει να ανακαλύψουμε την «κίνηση» εκείνη που θα δυσκολέψει, ΟΧΙ θα εμποδίσει (αυτό μόνο με την μαζική λαϊκή δράση μπορεί να γίνει) την άμεση υλοποίηση των νεοταξικών σχεδιασμών.

2η Διευκρίνηση:

Σήμερα το κοινωνικό ζήτημα μορφοποιείται πιεστικά στο «εθνικό ζήτημα».
Η αιχμή του «κοινωνικού» είναι το «εθνικό». Άμεσα και πιεστικά τα πλανητικά κέντρα εξουσία προωθούν εθνικές συμφορές για την Ελλάδα. Αν πραγματοποιηθούν αυτές οι εθνικές συμφορές κάθε κοινωνικό αίτημα, Ιστορικό (σοσιαλισμός) ή Άμεσο (διεκδικήσεις) πάει πολύ, πάρα πολύ, πίσω. Αυτό θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και πιο συντριπτική ήττα του λαϊκού κινήματος. ΣΥΝΕΠΩΣ, με κόμβο τα «εθνικά» πρέπει να ανακαλύψουμε τη σωστή εκλογική κίνηση που θα δυσκολέψει και θα καθυστερήσει αυτήν την ιστορική ήττα.
Είναι πολύ σημαντικό να καθυστερήσει η εθνική μας τραγωδία. Και είναι σημαντικό, διότι η αντικειμενικότητα της κρίσης και της σήψης του συστήματος παγκοσμίως θα βάλει σε κίνηση τις λαϊκές μάζες και θα ανοίξουν, έτσι, άλλοι δρόμοι.
Είναι σημαντικό και υποκειμενικά. Υπάρχουν πάρα πολλές αυθεντικές και λαϊκές «πατριωτικές» δυνάμεις που μπορεί να προλάβουν να ενωθούν και να συγκροτηθούν σε ένα πολιτικό πόλο αντίστασης, αν καθυστερήσει η υλοποίηση των εθνικών μας δεινών.
Αν επιτευχθεί αυτός ο πόλος θα αποτελέσει ισχυρή ανασχετική δύναμη κατά των νεοταξικών σχεδιασμών. Μια δύναμη απεγκλωβισμού δυνάμεων από όλα τα κόμματα. Λεπτομέρειες επ’ αυτού σε μελλοντικά άρθρα…

3η Διευκρίνηση:

Η βαθιά κρίση και σήψη του καπιταλιστικού καθεστώτος προκαλεί μοιραία και πολιτικές διαιρέσεις. Έντονες και εκρηκτικές αντιφάσεις στο εσωτερικό όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα των κυβερνητικών.
Υπάρχουν τα γενικά συμφέροντα του κεφαλαίου, υπάρχουν, όμως και τα ειδικά συμφέροντα μερίδων του κεφαλαίου. Κάθε «ειδικό» συμφέρον επιχειρεί, μέσα από την κρίση να βγει ενισχυμένο.
Σχηματικά: Στη Ν.Δ. συγκρούονται κάποιες ισχυρές ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές μερίδες με το αυτοκρατορικό κεφάλαιο της Νέας Τάξης.
Ο Καραμανλής εκφράζει αυτές τις ευρωπαϊκές μερίδες.
Η Ντόρα, ο Σουφλιάς και Σία είναι πλήρως υποταγμένοι στα αμερικανικά επιτελεία και τα παραρτήματά τους στην Ελλάδα.
Στο ΠΑΣΟΚ, το συντριπτικά κυρίαρχο στοιχείο είναι με τους Αμερικανούς και τους «νταβάδες» τους στην Ελλάδα.
Είναι σημαντικό, συνεπώς, να υπολογίσουμε (και να αξιοποιήσουμε) για την ανεύρεση της σωστής εκλογικής «κίνησης» και τις αντιφάσεις των κομμάτων και τα στρατόπεδα που αντιμάχονται…

4η Διευκρίνηση:

Η Ν.Δ. εντολοδόχος των νεοταξικών συμφερόντων είναι οπωσδήποτε.
Πάνω σε αυτό δεν υπάρχει καμία αυταπάτη. Προχωράει, ωστόσο, προς αυτήν την υλοποίηση μέσα από ισχυρές αντιφάσεις, αντιφάσεις που την ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ.
α).
Αντιφάσεις που προέρχονται από τα «ειδικά» συμφέροντα της Καραμανλικής «φράξιας»: Αυτά που είναι συνδεδεμένα με τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό και συγκρούονται ΣΧΕΤΙΚΑ με τα αυτοκρατορικά. Στη βάση αυτή έγιναν και τα ανοίγματα προς Πούτιν κ.λπ. Στο ΠΑΣΟΚ κυριαρχεί η αμερικανοκρατία και αμερικανοδουλεία. Οι αντίρροπες δυνάμεις είναι αδύνατες και ανεκδήλωτες ακόμα. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι αμερικανικότερη των Αμερικανών…
β).
Αντιφάσεις από την ιστορική συγκρότηση των κομμάτων. Στη Ν.Δ., λόγω της ιστορικής της διαμόρφωσης, δεν έχουν αλωθεί ολοκληρωτικά, όπως στο «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ, τα στοιχεία της «εθνικής ευαισθησίας». Είναι ισχυρός», ακόμα, ο «εθνικός σπόνδυλος» στον ιστορικό λαϊκό «κορμό» της Ν.Δ. Αυτό προκαλεί κάποιες αναστολές και σημαντικές ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ στην υλοποίηση της εθνικής μας ισοπέδωσης. Θέλει η ηγεσία της Ν.Δ. αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε γρήγορα, ούτε χωρίς κλυδωνισμούς. Γι’ αυτό κατασκευάστηκε ο Καρατζαφέρης. Να αξιοποιήσει αυτή την αντίφαση της Ν.Δ. να κερδοσκοπήσει «πατριωτικά» και να τη διεμβολίσει. Απ’ έξω ο Καρατζαφέρης και από μέσα η Ντόρα και Σία. Είναι σημαντικό, συνεπώς, και εδώ να υπολογίσουμε αυτές τις αντιφάσεις και να βρούμε τη σωστή «κίνηση»: Την «κίνηση» εκείνη που θα δυσκολέψει την άλωση της Ν.Δ. προς όφελος της Ντόρας και του Γιωργάκη. Δηλαδή των Αμερικανών…
5η Διευκρίνηση:
Το να μην ηττηθεί ο Καραμανλής σημαίνει, έχοντας καθαρό το τι σχεδιάζουν για την Ελλάδα τα πλανητικά κέντρα εξουσίας, τούτο: η σχεδιαζόμενη (από τους «νταβάδες») ήττα του Καραμανλή επιταχύνει την υλοποίηση των εθνικών μας συμφορών.
Η ελαχιστοποίηση της ήττας ή η νίκη του δυσκολεύει και ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ τους νεοταξικούς σχεδιασμούς. Αυτή την ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ θέλουμε, μήπως και η λαϊκή αφύπνιση ανοίξει κάποια χαραμάδα φωτός και έχοντας την ελπίδα να προλάβουν οι αυθεντικές και όχι καιροσκοπικές, «πατριωτικές» δυνάμεις να συγκροτηθούν σε ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ…
Δεν πιστεύουμε στη Ν. Δ., όπως και σε κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα. Άλλο, όμως, αυτό και άλλο η διαλεκτική της κίνησης.
Αυτή τη «διαλεκτική της κίνησης» μελετούμε και αναλύουμε, προσπαθώντας να ανακαλύψουμε τη σωστή εκλογική «κίνηση».
Χωρίς την αυταπάτη ότι αυτή η «κίνηση» θα δώσει λύσεις, απλώς να καθυστερήσει τις διαδικασίες του θανάτου μας, ελπίζοντας, μέσα σε αυτό το διάστημα, να έχουν φανεί κάποιες αχτίδες φωτός…
Ίσως να κάνουμε τις επιθυμίες μας πραγματικότητα, αλλά το να γυρίζουμε την πλάτη σε όλα αυτά επειδή «είναι όλοι ίδιοι», αυτό είναι το πιο εύκολο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου