Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ


ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ , ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Του Γερασιμου Γιακουματου

Σήμερα, που όλος ο κόσμος βιώνει τη σοβαρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 70 ετών, το δίλημμα, που πρέπει να απαντήσει ο ελληνικός λαός, είναι:
«Που θα πάμε και με ποιους θα πάμε»;
Θέλουμε να φέρουμε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία; Τους ξέρουμε, τους ζήσαμε, τους μάθαμε. Φόρτωσαν στη χώρα ένα δημόσιο χρέος που για το ξεπληρώνουμε, με 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο μόνο για τόκους! Αν σ΄ αυτά τα 20 χρόνια δεν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ που θα έφτανε η Ελλάδα άραγε!
Σκεφτείτε πως θα ήταν σήμερα ο δημόσιος τομέας, η παιδεία, η υγεία, το ασφαλιστικό μας σύστημα, η απασχόληση, και η καθημερινότητά μας, αν αυτά τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ δεν βάρυναν την πλάτη των Ελλήνων;
Σκεφτείτε πόσο σημαντικά είναι τα βήματα προόδου που έγιναν για την Ελλάδα μόνο σ΄ αυτά τα πεντέμισι χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή.
Με δεδομένες τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης, ξεκαθαρίζουμε, μακριά από ωραιοποιήσεις και αυταπάτες, ότι έχουμε μπροστά μας δυο δύσκολα χρόνια.
Γι΄ αυτό και πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα και δύσκολα μέτρα, στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης Οικονομικής πολιτικής. Η πολιτική μας είναι αναγκαία. Δεν είναι ευχάριστη. Όμως τούτες τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο πρέπει να κυριαρχήσουν η αλήθεια, η υπευθυνότητα και οι θαρραλέες αποφάσεις.
Δεν έχουμε κανένα μαγικό ραβδί, δεν υπάρχει έτοιμη συνταγή για να βγούμε από την κρίση.
Υπάρχει όμως τρόπος να περιορίσουμε τις συνέπειές της, υπάρχει τρόπος να προστατεύσουμε την οικονομία μας και τους συμπολίτες μας που πλήττονται περισσότερο.
Υπάρχει απάντηση. Απάντηση πολιτική.
Η κυβέρνησή μας, μέσα σε ένα τόσο αρνητικό κλίμα κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει σταθερά το τιμόνι της χώρας.
Μπροστά μας είναι δυο δρόμοι:
Ο δρόμος της ευθύνης και του Εθνικού συμφέροντος, και ο δρόμος της ανευθυνότητας, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.
Έχουμε τον Κώστα Καραμανλή που τον είδαμε να λέει αλήθειες.
Να λέει ότι έχουμε μια δύσκολη κατάσταση αλλά που βγάζει με σιγουριά και με ασφάλεια από το τούνελ.
Και απέναντι υπάρχει το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, ένα ΠΑΣΟΚ που έχει βαριές τις αμαρτίες για τα δεινά που επεσώρευσε στον τόπο από την 20άχρονη παραμονή του στην εξουσία.
Σε αυτή την κρίσιμη ώρα, η επιλογή είναι μία:
Μπροστά στο δρόμο της ευθύνης και της λογικής.
Μπροστά με τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή.
Προχωράμε σταθερά στον δρόμο της ευθύνης, στο δρόμο που οδηγεί την Ελλάδα ψηλά για μια καλύτερη επόμενη μέρα.

1 σχόλιο: