Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΝΙΚ. ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ... ΓΙΟΥ ΤΟΥ...!!!

ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΡΘΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ Η ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...!!!

Ο Νικ. Ντερτιλής, τελευταίος έγκλειστος εκ των πρωτοαιτίων της 21ης Απριλίου, αρνήθηκε να μεταβεί στην κηδεία του υιού του, απορρίπτοντας σχετική άδεια που προσφέρθηκε να του παράσχει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του γιού του Νικόλαου Ντερτιλή, τελευταίου κρατούμενου εκ των πρωταιτίων της χούντας, ενημέρωσε αμέσως τον αναπληρωτή διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού ότι εάν ο πρώην στρατηγός ζητήσει άδεια για να μεταβεί στην κηδεία του παιδιού του που θα γίνει σήμερα, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012, να του δοθεί και μάλιστα η μεταγωγή του να γίνει χωρίς χειροπέδες, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός των φυλακών προβλέπει το αντίθετο. 
-- *********--
Απλά του ανέφερε ότι θα έχει μία διακριτική συνοδεία.
-- *********--
Ο Ν. Ντερτιλής ενημερώθηκε επί των προθέσεων του υπουργού Δικαιοσύνης και υπέβαλε στη διεύθυνση των φυλακών δήλωση στην οποία αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να μεταβεί στην κηδεία του... υιού του...!!!
-- *********--
Να σημειωθεί ότι ο Ντερτιλής, που βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 37 χρόνια, καταδικάστηκε το 1975 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973.
Έθνος

1 σχόλιο:

  1. Ο στρατηγός Ντερτιλής κάνει εδω και 37 χρόνια ένα δικό του αγώνα μέσα απο τις φυλακές και αρνείται την ιδιότητα του κρατουμένου. ΣΥνεπώς δεν αναγνωρίζε εαυτόν ως τέτοιο. Πόσο μάλλον να πήγαινε εκεί σιδηροδέσμιος! Εαν τον σεβόσουνα λιγάκι δε προπαγάνδιζες τόσο πολύ υπερ του Σαμαρά σου. Αλλά τι λέω ,εδω έχεις το Φαήλο που κατηγορεί του Απριλιανούς για την απόσυρση της μεραχίας. Τί κι αν αυτό ήτανε αίτημα του Μακκαρίου κι όχι δική τους πρωτοβουλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή