Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΟΥΪΑΝΑΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΗΝ «ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ» Ο... ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ...!!!

ΟΙ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ «ΠΡΟΛΑΒΑΝ» ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ... ΠΡΙΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ...!!! 

Στην αναζήτηση και ενός δεύτερου διαβατηρίου, εκτός από εκείνου των νήσων Κομορών, είχε προχωρήσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από διωκτικές αρχές, που απ’ ό,τι φαίνεται παρακολουθούσαν τις κινήσεις του μήνες πριν από τη σύλληψή του.
Επιδίωξε με τη μεσολάβηση επιχειρηματία από τη Μέση Ανατολή να αποκτήσει διαβατήριο της Γαλλικής Γουιάνας, μιας χώρας 236.000 κατοίκων στη νότιο Αμερική. 
*********
Το ταξιδιωτικό αυτό έγγραφο, μιας επικράτειας που θεωρείται... "υπερπόντιο έδαφος της Ε.Ε"., μαζί με τη Μελίλα και τη Θέουτα για την Ισπανία, αναγνωρίζει ως αρχηγό του κράτους τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και ως πρωθυπουργό τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, ενώ εκλέγει δύο αντιπροσώπους στη γαλλική εθνοσυνέλευση. 
*********
 Πρακτικά το διαβατήριο είναι ένα δεύτερο Ευρωπαϊκό διαβατήριο που επέτρεπε στον επιχειρηματία να κινείται σχεδόν... ελεύθερα στην Ευρώπη...!!! 
*********
Η προσπάθεια για απόκτηση του διαβατηρίου αποτέλεσε σύμφωνα με εισαγγελικές αρχές βάσιμη ένδειξη προετοιμασίας φυγής του επιχειρηματία στο εξωτερικό.
                  -----------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου