Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Περισσότερα από 20.000 παιδιά αλλά και άτομα της τρίτης ηλικίας έχουν παρακολουθήσει το Πρόγραμμα Πρόληψης και Αγωγής Στοματικής Υγείας που υλοποιεί ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εθελοντές Οδοντίατροι επισκέπτονται βρεφονηπιακούς σταθμούς , νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια, αλλά και ΚΑΠΗ διαφόρων δήμων του λεκανοπεδίου και μιλούν για την σημασία της αγωγής στοματικής υγείας και εξετάζουν τα παιδιά, καταγράφοντας σε αδρές γραμμές την κατάσταση της Στοματικής Υγείας τους.
Στην προσφορά των εθελοντών αναφέρθηκε ο υπεύθυνος της Επιτροπής Πρόληψης του Ο.Σ.Α. κ. Ν.Λυγιδάκης.
Στην εκδήλωση μίλησε επίσης η κυρία Γιούλη Παρασκευά, οδοντίατρος – στοματολόγος, με θέμα «Κάπνισμα και Στοματική Υγεία».
Επίσης η κυρία Ιωάννα Καμμά, οδοντίατρος - Περιοδοντολογος , μίλησε για την κακοσμία του στόματος και αναφέρθηκε στους τρόπους αντιμετώπισης της.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αγ .Αναργύρων κ. Ν. Σαράντης

Από την πλευρά του Συλλόγου ο πρόεδρος κ. Δημ. Κρανιάς τόνισε ότι το Πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλες ηλικιακές ομάδες και ότι σκοπός του Συλλόγου είναι να καλλιεργηθεί ακόμη περισσότερο ο Εθελοντισμός ώστε να αυξηθεί η κοινωνική προσφορά του Οδοντιάτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου