Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ "ΠΑΓΩΜΑ" ΜΙΣΘΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ...


ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ...

Το δικαστικό σώμα δεν δέχεται συρρίκνωση των αποδοχών του, αλλά δεν είναι αντίθετο στο «πάγωμα» των αποδοχών του για όσο χρόνο απαιτείται, λόγω της οικονομικής κρίσης, είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαρ. Αθανασίου στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση παραιτήθηκε από το προνόμιο να επιλέγει τους προέδρους και αντιπροέδρους των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας και η διαδικασία θα γίνεται μέσω της Βουλής.
Ο δικαστής «πρέπει να ασκεί κριτική ακόμη και στον υπουργό Δικαιοσύνης», ακόμη και «να κατακεραυνώνει τον υπουργό Δικαιοσύνης», είπε ο κ. Καστανίδης.

Ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι οι δικαστές είναι θεματοφύλακες των θεσμών και επισήμανε ότι δεν επιτρέπεται καμία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Τόνισε ότι θεσμοθετημένα όργανα της Δικαιοσύνης δέχθηκαν επιθέσεις με σκοπό τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί προσβολή και μια τέτοια συμπεριφορά δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου