Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΣΠΙΛΩΝΕΙ ΥΠΟΛΗΨΕΙΣ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Υ.Α.Θ.

Θεσσαλονίκη 22 Δεκεμβρίου 2009
Αριθμός Πρωτοκόλλου : 205
Με μεγάλη έκπληξη μάθαμε για την ερώτηση που κατέθεσε ο εκ Θεσσαλονίκης βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κος Κ.Βελόπουλος η οποία μιλά για "άτομα που επιβεβαιωμένα έβλαψαν την ΕΥΑΘ με τις πράξεις και τις αποφάσεις τους και αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα" και που "μένουν στην εταιρεία και μάλιστα σε διευθυντικές θέσεις".
Η ερώτηση αναφέρετε σε συναδέλφους οι οποίοι πρωτοστάτησαν στον αγώνα κατά της κακοδιαχείρισης, της αδιαφάνειας και της τρομοκρατίας στην ΕΥΑΘ και που για τον λόγο αυτό υπέστησαν καθαίρεση από τις θέσεις τους και δέθηκαν σωρεία μηνύσεων από την διοίκηση του χημικού δρ. Γεωργίου Σκόδρα.
Περιμέναμε την ίδια ευθιξία από τον Θεσσαλονικιό βουλευτή όταν η κυβέρνηση της ΝΔ κρατούσε στην θέση του τον καταδικασμένο με τρίμηνη φυλάκιση Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΥΑΘ.
Περιμέναμε την ίδια ευαισθησία για το κοινό καλό από τον κο Βελόπουλο όταν όλη η πόλη και οι φορείς της, βγήκαν στο δρόμο για να παραμείνει το νερό δημόσιο αγαθό, κόντρα στην βούληση της κυβέρνησης της ΝΔ να ξεπουλήσει το δημόσιο αυτό αγαθό.
Θα περιμέναμε από τον κο βουλευτή να κάνει σοβαρή και εμπεριστατωμένη έρευνα πριν καταθέσει μια ερώτηση στο κοινοβούλιο.
Μια ερώτηση που σπιλώνει υπολήψεις χωρίς να υπάρχει απόδειξη για το κατηγορητήριο, πριν προλάβει να αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη και που ελπίζουμε ότι δεν προσπαθεί να την επηρεάσει.
Εμείς πιστεύουμε ότι οι ψευδείς κατηγορίες θα καταρρεύσουν για άλλη μια φορά σαν χάρτινος πύργος και θα ξεχωρίσουν ξανά τα θύματα από τους θύτες.
Δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα ξανά ότι αν πετάξεις λάσπη στο τέλος πάντα αυτή κάπου θα μείνει.
Το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, το συλλογικότερο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων, θα στέκεται πάντοτε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που λασπολογείται και βάλετε από όπου κι αν οι βολές προέρχονται. Γνωρίζουμε ότι φυλάσσουμε το πολυτιμότερο δημόσιο αγαθό μετά τον αέρα, το νερό, γι΄αυτό και είμαστε στόχος συμφερόντων τόσο εγχώριων όσο και πολυεθνικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου