Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Η ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ "ΣΩΖΕΙ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...



ΧΑΡΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ.... ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ....
Η μαύρη οικονομία μπορεί να προστατεύσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες στην εποχή της ύφεσης, με την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι η παράνομη δραστηριότητα είναι αρκετά εκτεταμένη, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, διαπιστώνει άρθρο της Deutsche Bank.
Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι χώρες με παράνομη οικοδομική δραστηριότητα, συναλλαγές που γίνονται χωρίς αποδείξεις, φοροδιαφυγή και παράνομες δραστηριότητας (όπως η διακίνηση ναρκωτικών) , πλήττονται λιγότερο από τις οικονομικές κρίσεις που έχουν σημειωθεί από το 1930 έως σήμερα.
Παρά τα δημοσιονομικά προβλήματα, η ελληνική οικονομία εμφάνισε συρρίκνωση μόνο 1% φέτος, σε μία χρονιά που το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας συρρικνώθηκε κατά 4%.
Ένας αγράμματος πολιτικός αρχηγός , γνωστός και ως "κονφερανσιέ" της πολιτικής , σε μία προσπαθειά επίδειξης των..οικονομικών του γνώσεων , απο το βήμα της βουλής μας είπε:
"Καταργείστε το "ποθεν έσχες" για μία πενταετία γιά να μπεί το μαύρο χρήμα στην αγορά , για να μπορέσει να κινηθεί η οικονομία".!!!
Νά πού το μαύρο χρήμα ήδη κινεί την Ελληνική αγορά....
'Αλλωστε υπάρχει κανείς στο κόσμο που έχει μαύρο χρήμα και δεν έχει τον τρόπο να το διοχετεύσει στην αγορά για να κερδοσκοπήσει;
Η κατάργηση του "ποθεν έσχες" τον εμποδίζει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου