Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ...

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...

Συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων, με μέτρα εξόδου από την κρίση που έχουν στόχο τη δημοσιονομική σταθερότητα, αλλά και την ανάκαμψη της οικονομίας κατέθεσε ο πρόεδρος της Ν. Δ., Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας αργά χθες το βράδυ στη Βουλή.
O κ. Σαμαράς παρουσίασε σαφή και, κυρίως, κοστολογημένα μέτρα για την οικονομία, τα οποία αποτελούν ξεχωριστή συνταγή εξόδου από την κρίση. Παράλληλα, διαφοροποιούνται τόσο από το «μοντέλο» του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, το οποίο, εάν εφαρμοστεί πλήρως θα προκαλέσει ασφυξία στην αγορά, όσο και από τις προτάσεις της υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη, που, εάν τεθούν σε εφαρμογή, θα προκαλέσουν νέα εκτίναξη των spreads και θα πολλαπλασιάσουν τους κινδύνους του δημοσιονομικού εκτροχιασμού.
Ευχάριστη εντύπωση μας προξένησε η παρουσία τοσον του Πρωθυπουργού όσον και του Αρχηγού της Ν.Δ.οι οποιοι με τις ομιλίες τους ( ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί ο καθένας) καθιέρωσαν νέο ύφος και ήθος στη βουλή , όσον καί νέα αισθητική που συντελεί τα μέγιστα στην αναβάθμιση του κοινοβουλίου και του δημόσιου διαλόγου.
Επιτέλους δύο μοντέρνοι, δύο σύγχρονοι πολιτικοί που μαζί με τους πάντα άριστους κοινοβουλευτικούς Παπαρήγα και Τσίπρα με τεκμηριωμένο λόγο και πολιτικά επιχειρήματα, μας δίνουν ελπίδες γιά κατι ουσιαστικό και ασφαλώς καλύτερο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου