Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...

...ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ 50% ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.!!!
 
Ο Αντιπρόεδρος της Ν. Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι προφανές ότι, οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Επικρατείας, αρμοδίου για τις σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε., Egemen Bagis στην κυπριακή εφημερίδα “Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ”, αντικατοπτρίζουν το νέο πνεύμα και κλίμα που διαμορφώνεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στις διαβουλεύσεις για το Αιγαίο.
Κλίμα εθνικής υποχώρησης για την ελληνική εξωτερική πολιτική, που αφήνει περιθώρια στην επίσημη Τουρκία, να διεκδικεί το 50% του Αιγαίου και να δηλώνει, δια στόματος του αρμοδίου Υπουργού, ότι οι σχέσεις Τουρκίας – Ε.Ε. δεν περνούν από το κυπριακό.
Βρισκόμαστε σε ένα πολύ επικίνδυνο σταυροδρόμι για τα εθνικά μας θέματα, τα οποία με αφορμή την οικονομική κρίση, μέρα με τη μέρα θυσιάζονται και αυτά στην πολιτική “περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας” που οδηγεί η κυβέρνηση την Ελλάδα.

Μια πολιτική, που επιτρέπει στον Τούρκο Υπουργό να ομιλεί ακόμα και με ειρωνικά λόγια για τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
Εμείς αυτό δεν το επιτρέπουμε σε κανέναν, ανεξαρτήτως αν συμφωνούμε ή αν διαφωνούμε.

Είναι θέμα αρχής, κύρους και εικόνας για την πατρίδα μας.
Η Ν.Δ.ζήτησε συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο Πολιτικών Αρχηγών, εκτός ημερήσιας διάταξης, για τα εθνικά μας θέματα και τη σημερινή εξωτερική πολιτική της Ελλάδος, όπου θα παρουσιάσει στον Ελληνικό λαό την πραγματική εικόνα της εθνικής οπισθοδρόμησης, που φέρνει τα αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα από αυτά που πάγια στήριξαν όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις και που αφορούν το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, της διεθνούς πρακτικής και την προστασία του κύρους και της αξιοπρέπειας του Έθνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου