Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

"ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ", ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ.!!!

"ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΞΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ"...
 
Λαύρος στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β'.
Καταγγέλει με απερίφραστο τρόπο την πολιτική Κύπρου (Χριστόφιας) και Ελλάδος (Γιώργος--Δρούτσας) στο Κυπριακό.
Για επίδειξη ολιγωρίας στη διεκδίκηση των δικαίων μας», κάνει λόγο στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β'. «Επιδιώκοντας μιαν υποφερτή λύση, οδηγηθήκαμε στον κατήφορο των συνεχών υποχωρήσεων, χωρίς, ούτε στο ελάχιστο, να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία.
Και αντί να καταγγείλουμε παντού την Τουρκία, την απαλλάξαμε από την ενοχή της εισβολής και το έγκλημα τής εθνοκάθαρσης και του εποικισμού, που διενεργεί, αποδίδοντας μάλιστα στον λαό μας ευθύνες και δημιουργώντας του ενοχές για τα δεινά του.
Μπήκαμε, έτσι, εμείς στη διεθνή απομόνωση και έμεινε ή κατοχική δύναμη ανενόχλητη να παρουσιάζεται ότι επιζητεί διακαώς λύση, ενώ εμείς είμαστε αδιάλλακτοι, τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος.
«Και από την άλλη, εξαντλούμε τις διεκδικήσεις μας στις διευκολύνσεις της καθημερινότητας, με τα αιτήματά μας να περιορίζονται στο άνοιγμα και άλλων διόδων προς τα κατεχόμενα μέρη μας.

Καλούμε πατρικά όλους, από τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας μέχρι και τον τελευταίο πολίτη, όπως, εν ονόματι της τρισχιλιετούς Ιστορίας μας και των ενδόξων προγόνων μας, αλλά και με πυξίδα το μέλλον των παιδιών μας, να αντισταθούν στις πιέσεις», τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος.
Βέβαια ως ήταν επόμενο, το μηνυμα του Αρχιεπισκόπου προκάλεσε την αντίδραση της Κυβέρνησης του Ανανιστή Χριστόφια....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου