Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

"ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ" ΚΑΙ Ο ΟΛΙ ΡΕΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ...

ΑΛΛΑ ΣΥΖΗΤΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤAΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ..
 
Μετά το αφεντικό του Δ.Ν.Τ. τον Στρος Καν και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν φάνηκε αδιάβαστος στις προτάσεις Σαμαρά γιά έξοδο από την κρίση.
Στο δείπνο που του παρέθεσε χθές το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών ο Πρόεδρος της Ν.Δ. , είχε την ευκαιρία να του επισημάνει τις αστοχίες της δημοσιονομικής πολι
τικής της Κυβέρνησης.
Ειδικότερα αναφέρθηκε στην απόκλιση των εσόδων από αυτά που αρχικά είχαν προϋπολογιστεί, στην ανεργία που κινείται πάνω από 12%, στην ύφεση που ξεπέρασε κάθε αρνητική προσδοκία, στον πληθωρισμό που αντί για 1,9% που είχε προϋπολογιστεί έχει φτάσει στο 5,5%.
Ο κ. Σαμαράς επέμεινε στις αδυναμίες του μνημονίου και επιχειρηματολόγησε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν δεν οδηγούν πουθενά.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε τις προτάσεις του κόμματος για την έξοδο από την κρίση και στάθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα που έχει προτείνει όπως η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου και η επιδότηση των στεγαστικών δανείων.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι εξαιρετικά σκληρά, πρωτοφανή για ευρωπαϊκή χώρα.
Ωστόσο, επισήμανε, όταν βγούμε από το πρόγραμμα του μνημονίου, στην καλύτερη περίπτωση το δημόσιο χρέος θα είναι 150%, ενώ είναι πιο πραγματικό το ενδεχόμενο να έχει φτάσει στο 160% του ΑΕΠ.
Έθεσε το ερώτημα τί νόημα έχει η πολιτική που εφαρμόζεται και πώς θα βγει μία χώ
ρα στις αγορές με αυτό το δημόσιο χρέος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Όλι Ρεν δεν ήταν πλήρως ενημερωμένος για τις προτάσεις της Ν.Δ., δεν είχε την συνολική εικόνα και γενικότερα διαπιστώνεται μία απόσταση ανάμεσα σε αυτά που συζητάει η τρόικα στην Ελλάδα και σε αυτά που μεταφέρει στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου