Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΤΗΝ ΧΑΡΑΞΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΖΗΤΑ Η Ν.Δ...

ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
 
Ο Αντιπρόεδρος της Ν. Δ. και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, απέστειλε Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Ντίνο Βρεττό.
Στην επιστολή του ο κ. Αβραμόπουλος ζητά, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, να κινηθούν οι διαδικασίες για συζήτηση στην Επιτροπή του ζητήματος της χάραξης Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών για τη χώρα μας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.
Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι το ζήτημα είναι ζωτικής σημασίας για την προάσπιση των εθνικών δικαίων και συμφερόντων μας και σημειώνει ότι έχει δημιουργηθεί ανησυχία και προβληματισμός στην ελληνική κοινή γνώμη, τόσο από συγκεκριμένα περιστατικά όπως, η εντεινόμενη δραστηριότητα τουρκικών ερευνητικών σκαφών στο χώρο του Αιγαίου και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και η άρνηση της Αλβανίας να επικυρώσει διμερή συμφωνία με τη χώρα μας για την κήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, όσο και από δημοσιεύματα του ημερήσιου και εβδομαδιαίου τύπου για διεξαγωγή διαβουλεύσεων, εντός των Διερευνητικών Επαφών που ξεφεύγουν από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου