Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

"ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"...

"ΟΧΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΟΔΙ, ΟΧΙ ΘΥΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ"
 
Μιλώντας στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για «βαριά κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα, γιατί η κυβέρνηση προωθεί ένα πολυνομοσχέδιο που -αιφνιδιαστικά και κατεπειγόντως- αλλάζει χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς σοβαρό προγραμματισμό και με εντεινόμενες ενδοκυβερνητικές τριβές, τους όρους ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες».
Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ πρόβαλε την ανάγκη συνταγματικής αλλαγής, για τη θέσπιση του καταστατικού χάρτη του 21ου αιώνα, τονίζοντας ότι «το πρώτο βήμα της εθνικής πορείας προς τον μετασχηματισμό του πολιτικού μας συστήματος, είναι ο ορισμός της Βουλής, μετά τον Ιούνιο του 2013, ως Αναθεωρητικής».
Και έκλεισε την εισήγησή του λέγοντας:
«Οι ώρες είναι κρίσιμες.
Κρινόμαστε όλοι από το βαθμό της εθνικής μας ευθύνης, μπροστά σε μια προσπάθεια συλλογική, ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση, να ισχυροποιήσουμε και πάλι την οικονομία και τη χώρα, να ενδυναμώσουμε την κοινωνική συνοχή και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια νέα, αξιόπιστη, με κύρος και θεσμικά ισχυρή Νέα Ελλάδα».

«Η ΝΔ είναι υπέρ των αλλαγών, αλλά όχι σε αλλαγές στο πόδι.
Ζητούμε διαρθρωτικές αλλαγές που θα φέρουν ανταγωνιστικότητα, ανάκαμψη και ελπίδα.
Όχι θυσίες χωρίς αντίκρισμα, χωρίς προοπτική», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου