Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ, ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ»

«ΤΕΡΜΑ» ΣΤΙΣ ΦΗΜΕΣ καί ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ... 45%...!!!

Δεν ισχύουν τα όσα ακούστηκαν για φορολογικούς συντελεστές 45% στα εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς από το Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο όπου ανέπτυξε τους άξονες της φορολογικής του πολιτικής. 

Ο κ. Σαμαράς θέλησε να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας ότι “περνάμε δύσκολες ώρες αλλά θα πετύχουμε” και υπογράμμισε ότι το 2013 είναι έτος καμπής αφού για πρώτη φορά θα φανούν σημάδια ανάκαμψης.
-- *********--
Αναφερόμενος στον σχεδιασμό του ενόψει της κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου είπε:  “Σε τέσσερα πράγματα συνοψίζεται η στρατηγική μας στο φορολογικό:
-- *********--
--Χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, για να έχουν κίνητρο οι φορολογούμενοι να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.
-- *********--
--Απλούστερο φορολογικό σύστημα, για να παρακολουθείτε πιο εύκολα και να μειωθεί η σχέση εφόρου-φορολογούμενου. 
-- *********-- 
--Εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας, ώστε να γίνονται αυτόματα οι επαληθεύσεις και να μειωθούν οι τρύπες και της φοροδιαφυγής και οι εστίες της διαφθοράς. 
-- *********-- 
--Και αυστηρή τιμωρία – δηλαδή άμεσες και σκληρές ποινές - όσων επιμένουν να μην πληρώνουν, ώστε να δημιουργηθούν ισχυρά αντικίνητρα στην φοροδιαφυγή.
-- *********-- 
Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους συζητάμε τη φορολογική μεταρρύθμιση. Και η πρότασή μας, μετά από τον απαραίτητο διάλογο, θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες. 
-- *********-- 
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τις επιδιώξεις της κυβέρνησης: 
------------------------------------------------
Να μειωθεί το βάρος εκείνων που πληρώνουν ήδη.
Να πληρώνουν κι εκείνοι που ως τώρα φοροδιαφεύγουν, δηλαδή επέκταση της φορολογικής βάσης.
Και τρίτον, η φορολογία να μην πλήττει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Να μειωθεί η επιβάρυνση των επιχειρήσεων ώστε να υπάρξουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.
-- *********-- 
Το φορολογικό σύστημα συνέχισε θα πρέπει να είναι σταθερό, απλό, σύγχρονο, δίκαιο και αναπτυξιακό και εξήγησε:
-- *********-- 
Σταθερό: όχι να αλλάζει και να ανατρέπεται κάθε χρόνο.
Απλό: να μπορεί να το διαβάσει κανείς σε ένα ευσύνοπτο τεύχος, όχι να το ψάχνει μέσα σε χιλιάδες νομοθετήματα δεκαετιών.
-- *********-- 
Σύγχρονο: να αξιοποιεί την τεχνολογία για να μην χάνει από πουθενά.
Δίκαιο: να πληρώνουν όλοι. Κι όχι να συντρίβονται οι αδύναμοι και να γλιτώνουν οι ισχυροί ή οι ευνοημένοι του συστήματος.
-- *********-- 
Και αναπτυξιακό: να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την επένδυση. 
Όχι να την επιβαρύνει. 
Πολύ περισσότερο όταν οι γειτονικές μας χώρες έχουν πολύ χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και ισχυρά κίνητρα ιδιαίτερα για τις νέες επιχειρήσεις. Δεν μπορούμε εμείς να υστερούμε απέναντί τους. 
-- *********-- 
Ζητώ φορολογική συνέπεια. Ζητώ επιστροφή καταθέσεων. 
Ζητώ να λειτουργήσει η χώρα ως φυσιολογική δημοκρατία και ως φυσιολογική οικονομία. 
-- *********-- 
Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε σύντομα πραγματικότητα το 15% φόρο στα κέρδη, στο σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων! 
-- *********-- 
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων μέχρι 25 χιλιάδες ετησίως,  θα έχουν φορολογική ελάφρυνση με τους νέους συντελεστές. Κι αυτό αφορά όσους παίρνουν ονομαστικά ως 2500 χιλιάδες το μήνα, δηλαδή την πλειονότητα μισθωτών και συνταξιούχων.
-- *********-- 
Πρόσθεσε ότι “κάνουμε τη μεγάλη καινοτομία να δίνουμε επιδόματα σε κάθε παιδί, από το πρώτο παιδί! 
Με εισοδηματικά κριτήρια, όμως, για να δίνεται μεγαλύτερη ενίσχυση σε εκείνους που πραγματικά το έχουν ανάγκη.
-- *********-- 
Συνεχίζοντας ανέφερε ότι “σε τελική φάση η συνολική επιβάρυνση των επιχειρήσεων – κέρδη και διανεμόμενα έσοδα θα πέσει χαμηλότερα από το 30%. Δηλαδή χαμηλότερα από το 34% που είναι τώρα, και πολύ χαμηλότερα από το 44% που ήταν ως πρόσφατα”.
-- *********-- 
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι “ο υπέρτατος στόχος μας είναι σήμερα να βγούμε από την ύφεση.
------------------------------------------------
Να βάλουμε φρένο στην ανεργία. 
Να σώσουμε θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν και να αρχίσουν να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. 
Για να βρουν  δουλειά οι άνεργοι… 
-- *********-- 
Το κύριο όπλο μας αυτή τη στιγμή για να το επιτύχουμε, είναι τα χρήματα που θα πέσουν στην οικονομία το αμέσως επόμενο διάστημα, από τη δόση που θα εκταμιευτεί σε λίγες μέρες.  
-- *********-- 
Αλλά και η ρευστότητα που θα υπάρξει από την ανακεφαλαίωση του τραπεζικού συστήματος. Που κι αυτή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, επίσης από τη δόση που θα εκταμιευτεί.
-- *********-- 
Το 2013  είναι το έτος καμπής τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι  “Για πρώτη φορά θα υπάρξουν σημάδια ανάκαμψης. Θα φανεί φώς στην άκρη του τούνελ.
-- *********-- 
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις θετικές προοπτικές που διανοίγονται για την ελληνική οικονομία μετά την συμφωνία του Γιουρογκρούπ και εξήγησε ότι ακόμη και η νέα λιτότητα θα εξουδετερωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα: 
-- *********-- 

“Πόση είναι η νέα λιτότητα; Μέτρα για περικοπή ελλείμματος ύψους 9,2 δισεκατομμυρίων. Τόσα θα βγουν από την οικονομία μας φέτος… 
Αλλά από την άλλη πλευρά, την ίδια στιγμή θα μπουν ακριβώς τόσα, δηλαδή 9,2 δισεκατομμύρια από την πλήρη εξόφληση των οφειλών του δημοσίου. 
-- *********-- 
Επί πλέον θα μπουν στην Οικονομία χρήματα από το ΕΣΠΑ που τώρα μπορούν να «ξεπαγώσουν», αφού θα λειτουργεί πια το τραπεζικό σύστημα, αλλά και ξένες επενδύσεις, που τώρα μπορούν να προσελκυστούν, αφού εξουδετερώθηκε η δραχμοφοβία. 
Συν η νέα ρευστότητα από την επιστροφή καταθέσεων σε ένα ανακεφαλαιωμένο τραπεζικό σύστημα. 
-- *********-- 
Αυτά που ξέρουμε ότι θα μπουν στην Ελληνική οικονομία φέτος είναι περισσότερα απ’ αυτά που θα βγουν λόγω νέας λιτότητας. 
-- *********-- 
Κι αυτά που ελπίζουμε ότι μπορούν να μπουν στο εξής – από επενδύσεις κλπ. – ανεβάζουν τη διαφορά ακόμα περισσότερο.

3 σχόλια:

  1. Ρε αγράμματε αλήτη,θα χεστείς όταν φορολογήσουν το "φορολογικό παραδεισο" του Αρχηγού σου το ροζ ξενοδοχείο NEW DREAM,με τους αλλοδαπούς υπαλλήλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά μη βρίζετε. Ο άνθρωπος τάλεγε και στο Ζαππειο πριν τις εκλογές αλλά μόλις ήρθε στα πράγματα τα ξέχασε όλα. Τελευταία φορά που τον ψηψισα. Θα ξεχάσω κι εγώ στις επόμενες εκλογές αν προλάβω βέβαια και δεν μας έχουν τελειώσει με τα χαράτσια και τους φόρους. ¨Αστεγος είμαι πολιτικά μετά απ αυτά τα χάλια του Σαμαρα,θα δώ τι θα κάνω στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή