Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΩΣ «ΚΟΙΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ» ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΤΟΝ...ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ...!!!

«ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ 
"ΜΠΑΝΤΕΣ" ΔΕΜΕΝΟ» 
ΤΟ... ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ...!!!

Καταπέλτης είναι η πρόταση για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή με τις υπογραφές 71 βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Στο κείμενο της πρότασης, ζητείται η άσκηση δίωξης κατά του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος, ενώ αναφέρεται ακόμη ότι είναι υπό έρευνα η συμπεριφορά του πρώην υπουργού για τη βλάβη που προκάλεσε στο Δημόσιο προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συγγενικά του πρόσωπα.
*********
Ιδιαιτέρως σημαντική είναι η αναφορά που γίνεται στην πρόταση στο ενδεχόμενο ο πρώην υπουργός να μη δικαστεί για το νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά με τις διατάξεις του Κοινού Ποινικού Δικαίου. 
*********
Ειδικότερα στην πρόταση αναφέρεται ότι: 
στα καθήκοντα της προνακριτικής επιτροπής που προτείνεται από τα τρία κόμματα να συσταθεί «ανήκει η διευκρίνιση μεταξύ άλλων και του θέματος της παρέλευσης ή της αποσβεστικής προθεσμίας του άρθρου 86 του Συντάγματος, όπως επίσης σε αυτή την επιτροπή ανήκει και η εκτίμηση εάν η συγκεκριμένη πράξη της νόθευσης εγγράφου που φέρεται να έχει τελέσει ο πρώην υπουργός, εντάσσεται στον κύκλο των αρμοδιοτήτων του ή εκφεύγει αυτού». 
*********
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η διατύπωση αυτή κατατείνει στο να δικαστεί ο κ. Παπακωνσταντίνου ως ιδιώτης καθώς εκτιμάται ότι οι πράξεις του δεν έγιναν επειδή ήταν υπουργός, αλλά για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα συγγενικών του προσώπων. 
*********
To κείμενο της πρότσης φέρει τις υπογραφές 36 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, 22 του ΠΑΣΟΚ και 13 της ΔΗΜΑΡ. Από το ΠΑΣΟΚ δεν το έχουν υπογράψει οι κ.κ. Ευ. Βενιζέλος, Γ. Παπανδρέου και Απ. Κακλαμάνης, ενώ από τη ΔΗΜΑΡ δεν υπέγραψαν οι κ.κ. Φ. Κουβέλης, Οδ. Βουδούρης Π. Μουτσινάς.
*********
Το κείμενο της παραπομπής έχει «άρωμα» Φώτη Κουβέλη, πού σε θέματα Ποινικού Δικαίου  και σύνταξης μηνύσεων είναι «μανούλα, δεδομένης και της εμπειρίας πού είχε από το κατηγορητήριο τού Ανδρέα Παπανδρέου, πού  δεν το συνέταξε ο καθηγητής Αλ. Κατσαντώνης, --με συνέπεια να είναι ελλειπές--   επειδη είχε τσακωθεί με τον Μητσοτάκη και βρήκαν «πόρτα» για την... αθώωση...!!!
Ο Κουβέλης δεν είχε αναμιχθεί τότε, αλλά ως Υπουργός Δικαιοσύνης καί βαθύς γνώστης του Δικαίου ευθύς εξ αρχής ανησυχούσε γιά το αποτέλεσμα καί τελικά δικαιώθηκε.
                 --------------------------------
Γιά να είμαστε και δίκαιοι αποκλείεται να μη έβαλε το «χέρι» του και ο Βενιζέλος, πού θέλει να απαλλαγεί από το Πασοκ του Γιωργάκη και  του  οποίου η νομική κατάρτιση είναι πανθομολογούμενη και ζηλευτή...
                           -----------------------------

1 σχόλιο:

  1. ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ 2013
    ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή