Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

"ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ" Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ



"ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματα 37 οργανώσεων και πολιτών, οι οποίοι επιλέχτηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) για την απονομή του «Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη» της χρονιάς.
Η επιλογή πραγματοποιήθηκε από εννεαμελή επιτροπή με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Hans-Gert Pottering και βασικό κριτήριο αξιολόγησης τη διάκριση για δράσεις που ενισχύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και προωθούν δυναμικά την ευρωπαϊκή ιδέα και συνεργασία, υπερβαίνοντας τα εθνικά σύνορα.
Ανάμεσα στις οργανώσεις και τους πολίτες που διακρίθηκαν, βραβεύεται και η διαδικτυακή κίνηση πολιτών, «Η γενιά των 700 ευρώ - G700», ύστερα από πρόταση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Δεκέμβριο.
Η κατάθεση της υποψηφιότητάς μας κι ακόμα περισσότερο η βράβευσή μας από το ΕΚ, μας τιμά και αποτελεί ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για τη δραστηριότητα που έχουμε αναπτύξει σε Ελλάδα και Ευρώπη γύρω από το διαγενεακό ζήτημα, σε συνεργασία με οργανώσεις όπως η «50και Ελλάς» και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ατόμων Μεγαλύτερης Ηλικίας – Age Platform. Όπως αναδείξαμε την περασμένη βδομάδα στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 1ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Διαγενεακής Αλληλεγγύης και Συνεργασίας, η διαγενεακή δικαιοσύνη, η δίκαιη δηλαδή διευθέτηση των σχέσεων ανάμεσα στις γενιές στο δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα σε κρίσιμους τομείς όπως το εργασιακό, το ασφαλιστικό, το δημοσιονομικό, το οικολογικό και το ζήτημα των συλλογικών αγαθών, αποτελεί βασική συνιστώσα της κοινωνικής δικαιοσύνης και απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη βιώσιμων στο χρόνο πολιτικών σε όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου