Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ



"ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ" Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ!!!

Σε εκδήλωση που έγινε απο το Πανεπιστήμιο του Πειραιά ο π. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος ηταν καταπέλτης στην αναφορά του, γιά τα αίτια της σημερινής πολιτικής κρίσης
Ο κ. Στεφανόπουλος ξεκίνησε με το συμπέρασμα ότι «σήμερα η πολιτική κατάσταση της χώρας δεν είναι πολύ ευχάριστη» και έκανε λόγο για Δημοκρατία που «κακοποιείται» και δέχεται προσβολές.
: «Η δική μας Δημοκρατία έχει υψηλό επίπεδο, αλλά αυτό τον καιρό κακοποιείται από την πολιτική κατάσταση».
Ο κ. Στεφανόπουλος εστίασε στον κομματισμό ως αίτιο της σημερινής κατάστασης:
«Τα αποτελέσματα αυτής της παρακμής τα οποία τα ζούμε κάθε μέρα είναι αυτά τα οποία έχουν οδηγήσει τον τόπο μας στην κατάσταση τη σημερινή και θα έλεγα ότι είναι πρώτον, ο κομματισμός, και τις συνέπειες του κομματισμού θα τις περιέγραφα ως αναξιοκρατία και ως διαφθορά», ενώ για τα κόμματα είπε:
«Σήμερα τα κόμματα δεν σκέφτονται τόσο το καλό του τόπου όσο το καλό του κόμματος το οποίο διοικούν και ανήκουν, τα κόμματα όμως δεν είναι φτιαγμένα ως αυτοσκοπός».
Μίλησε ακόμη και για ατιμωρησία των πολιτικών:
«Ο κομματισμός εκδηλώνεται με χίλιους δυο τρόπους, και ένας από αυτούς είναι η έλλειψη τιμωρίας.
Ποιος θα τιμωρήσει κάποιο κομματικό στέλεχος;
Αποκλείεται να το κάνει, γι' αυτό πάρα πολλοί μένουν ατιμώρητοι, ακόμα και οι πολιτικοί μας μένουν ατιμώρητοι κάτω από το γνωστό άρθρο του Συντάγματος το οποίο δεν επιτρέπει ή επιτρέπει ορισμένες βαρύτατες προϋποθέσεις για τη δίωξη του πολιτικού».
κ. Στεφανόπουλος μίλησε ακόμα και για τη σπατάλη του δημόσιου χρήματος:
«Ρέει και διαρρέει από χίλιες οπές», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε περιστολή δαπανών. «Να κάνουμε οικονομία πριν αποταθούμε στη φορολογία», τόνισε.
Να μειωθει ο αριθμος των βουλευτων
Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το Σύνταγμα προβλέπει από 200 - 300 βουλευτές και ο αριθμός τους θα μπορούσε να μειωθεί στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών: «Είναι ανάγκη να μειωθούν διότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν μας χρειάζονται και το λέγω εγώ που υπήρξα βουλευτής και έχω μεγάλο σεβασμό προς τους συναδέλφους μου τους παλιούς», τόνισε.
κ. Πρόεδρε με μεγάλο σεβασμό στην ατομική και πολιτική Σας ηθική, είναι αναμφισβήτητο ότι οι πάντες συμφωνούν μαζί σας .
Οι πολιτικοί όμως κρίνονονται εκ του αποτελέσματος!
Μήπως ότι λέγεται εκ των υστέρων θα έπρεπε να είχε γίνει πράξη εκ των προτέρων ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου