Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Η Ε.Ε. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ "ΜΑΜΟΥΘ"ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

ΝΑ ΕΣΩΜΑΤΩΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΖΗΤΑ Η "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ"

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία χαιρετίζει την χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβάλλει πρόστιμο-μαμούθ ύψους 1,06 δις. ευρώ στην εταιρεία Intel για την παραβίαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί ανταγωνισμού.
Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι για την Ευρωπαϊκή Ένωση η προστασία του καταναλωτή και η διασφάλιση της λειτουργίας του ανταγωνισμού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία.
Η Ελλάδα αποφεύγει να ενσωματώσει στην νομοθεσία της, τις κοινοτικές οδηγίες που αφορούν το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, καθώς και την κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία προτείνει στην διακήρυξη της για τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, την περαιτέρω εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω ενός νέου Ευρωπαϊκού Συντάγματος που θα ιδρύει, στη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι οι Έλληνες πολίτες θα βγουν πολλαπλά ωφελημένοι από την ομοσπονδιακή διάρθρωση της Ευρώπης. Οι εξουσίες των νέων ομοσπονδιακών αρχών θα θέσουν ασφυκτικούς περιορισμούς στην ασυδοσία των καρτέλ και των μονοπωλιακών συμφερόντων καθώς και των κρατικών παραγόντων που συντηρούν την σημερινή στρεβλή κατάσταση στην Ελληνική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου