Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940: ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…!!!

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΞΙΟΙ και ΔΕΙΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ «ΝΑΙ» και «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»… !!!

Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος
Δικηγόρος

Συμπληρώνονται φέτος 71 χρόνια από τη μεγάλη ημέρα της 28ης Οκτωβρίου 1940, κατά την οποία ο τότε Πρωθυπουργός της χώρας, δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς, αρνήθηκε στους αξιωματούχους του ιταλικού φασισμού, να παραδώσει αμαχητί την Ελλάδα, με αποτέλεσμα στην συνέχεια να γραφτούν από τον ομονοούντα ελληνικό λαό, στα τιμημένα βουνά της Ηπείρου (αλύτρωτης και μη), οι πιο χρυσές σελίδες κλέους στην σύγχρονη ελληνική ιστορία, που ανέδειξαν για άλλη μια φορά το ψυχικό μεγαλείο του Ελληνισμού.
Δυστυχώς όμως, αυτές οι λαμπρές αναμνήσεις είναι και οι τελευταίες. Στα 71 χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, το Έθνος μετρά αποφράδες ημέρες, τα αποτελέσματα των οποίων στιγματίζουν ακόμα και σήμερα την εξωτερική μας πολιτική.
Ανάξιοι και δειλοί πολιτικοί, που λένε πάντα «ΝΑΙ» και «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» και όχι αποφασιστικοί, διορατικοί και πολιτικά οξυδερκείς ηγέτες που μπορούν να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αρθρώσουν έστω και ένα «ΟΧΙ» σε μεγάλες δυνάμεις, κληροδότησαν και κληροδοτούν στις νεότερες γενιές ένα κράτος ανάξιο διεθνούς σεβασμού, χωρίς εθνική υπερηφάνεια και αλκή, διεπόμενο μόνο από το κουσούρι του ραγιαδισμού. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το μαύρο καλοκαίρι του 1974, που εξαιτίας λανθασμένων ενεργειών και εγκληματικών παραλείψεων, της χούντας του Ιωαννίδη χάθηκε το 40% της Κύπρου; Ποιος μπορεί να ξεχάσει το Νταβός του 1987 και το mea culpa του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και τον αλήστου μνήμης Σημίτη, που ευχαρίστησε τους Αμερικανούς το 1996, για την απώλεια των Ιμίων και των τριών ανδρείων πιλότων του Π.Ν, ενώ τρία χρόνια αργότερα, ως επιβεβαίωση της ενδοτικής πολιτικής του, δεν αντιστάθηκε στην παράδοση του φυσικού μας συμμάχου Οτσαλάν, στα χέρια των Τούρκων;
Ποιος επαίρεται για την φοβία της κυβέρνησης ως προς την διαχείριση των ελληνοτουρκικών κρίσεων, τη μη επέκταση των ναυτικών μας μιλίων από 6 και 12, τη μη σύσταση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ.) (η οποία θα μας έδινε τη δυνατότητα άντλησης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου και θα μας αναδείκνυε μεσοπρόθεσμα σε μια ισχυρή πλουτοπαραγωγική δύναμη), την αβασάνιστη παραχώρηση δικαιωμάτων σε Θράκη και Αιγαίο, προς όφελος των θρασύδειλων και μογγολικής καταγωγής Τούρκων και την αψυχολόγητη άρνηση του Γ. Παπανδρέου να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τη Ρωσία για τον αγωγό Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολη; Ποιος Έλληνας θα γιορτάσει την ημέρα, που εξαιτίας της τουλάχιστον ενδοτικής πολιτικής της κυβέρνησης, τα Σκόπια θα λάβουν και επίσημα το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και ποιος αισθάνεται ευφορία που η Ελλάδα σήμερα, εξαιτίας των κυβερνητικών μαριονεττών και των κάθε λογής θλιβερών εξαπτέρυγών τους, που βυσσοδομούν εναντίον του κοινωνικού ιστού της Πατρίδας μας, υφίσταται νέα κατοχή από την Τρόικα, το Δ.Ν.Τ., τους διεθνείς οικονομικούς ανθελληνικούς οίκους, αλλά και από τους γερμανούς εταίρους μας στην Ε.Ε., των οποίων η συμπεριφορά, δε διαφέρει πολύ από αυτήν που επέδειξε κατά την Κατοχή, ο χιτλερικός στρατός, που αιματοκύλησε τη χώρα το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1940.
Το ελληνικό φιλότιμο δεν μπορεί να ανεχθεί άλλα εθνικά χαστούκια. Πρέπει όλες οι υγιείς, αντιμνημονιακές, φιλελεύθερες πατριωτικές δυνάμεις να συνδράμουμε στην αναδιοργάνωση της ελληνικής πολιτικής ζωής, από την οποία άλλωστε εξαρτάται το καλό του τόπου.
Μέχρι τότε, ας περιοριστούμε στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, τιμώντας όμως τους ήρωες του έπους του ’40 όπως τους αξίζει.
Χωρίς αλλοδαπούς ως σημαιοφόρους, ελέω φιλικών προς αυτούς «προοδευτικών» καθηγητάδων και κατά παράβαση του Νόμου, που για την τιμητική διάκριση του σημαιοφόρου, προβλέπει διττή προϋπόθεση, κατοχής της ελληνικής ιθαγένειας και επίτευξης της καλύτερης μαθητικής επίδοσης στο σχολείο.
Χωρίς εμπρηστές του ιερού μας συμβόλου και απομυθοποιώντας όσους «πεφωτισμένους» πολιτικούς ταγούς του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, κατήργησαν από τις στρατιωτικές παρελάσεις, τη συμμετοχή αρμάτων μάχης, πολεμικών πλοίων και αεροπλάνων, αυτή την Αγία Ημέρα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου