Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ «ΜΠΕΣ-ΒΓΕΣ» ή ΤΟ «ΦΥΓΕ ΕΣΥ-ΕΛΑ ΕΣΥ», ΤΗΣ «ΛΟΥΔΟΒΙΚΕΙΑΣ» ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...

«ΚΟΜΠΛΕΞ» ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ...!!!

Γράφει ο Νίκος Σχοινάς.
π. Γενικός Δ/ντης του ΛΑΟΣ


Επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά το ανακάτεμα του ανθρώπινου δυναμικού στο κόμμα του Λα.Ο.Σ που συνοδεύεται συνήθως με βαρύγδουπες λεκτικές εκφράσεις γιαυτούς που πρωτοέρχονται, όπως, (το καλύτερο πολιτικό στέλεχος, το πλέον δυναμικό, ο επιστήμονας, ο επιτυχημένος, ο καθηγητής, κλπ), για να ξεχάσει σύντομα αυτά ακριβώς τα λόγια τα μεγάλα και χωρίς ποτέ να τους εξηγήσει στοιχειωδώς τους λόγους που τους παραμερίζει ή τους αντικαθιστά.
Αυτό δεν σημαίνει, ότι το κόμμα έχει πολλά στελέχη.

Δεν έχει.
Ανακύκλωση γίνεται των ίδιων και των ίδιων με διαφορετικό περιτύλιγμα (θέσεις και ιδιότητες)
Σε δουλειά θέλουν να βρίσκονται εκεί στο Λα.Ο.Σ, γιατί είναι βέβαιο ότι Καρατζαφέρης δεν πιστεύει στις ικανότητες, στις δυνατότητες και στις ιδέες των όποιων στελεχών και ποτέ δεν σεβάστηκε την προσωπικότητα τους.
Τη δουλειά του θέλει να κάνει, που είναι, να τους χρησιμοποιεί προς πλήρωση καρεκλών, χωρίς αρμοδιότητες, χωρίς πρωτοβουλίες, να τους απονευρώνει, να τους ακυρώνει,, να τους κλείνει το στόμα και προ πάντων να τους έχει μαζί του για να μη του «πετούν πέτρες στα τζάμια».
Αυτό όμως λέγεται στην καθομιλουμένη ΤΣΑΛΑΚΩΜΑ προσωπικότητας.
Κόμπλεξ κατωτερότητος, απέναντι σε όσους διακρίνονται και ξεχωρίζουν γιά την ικανότητα, τις γνώσεις και την προσωπικότητά τους, γιά τους.... «γνωστούς και ανομολόγητους λόγους»...!!!
Τι να πρωτοθυμηθούμε;
Το τσαλάκωμα, του γράφοντος, του καθηγητή Παν. Παπαγαρυφάλλου, που τον χρησιμοποίησε να ξεγελάσει τους Αριστερούς, του καλύτερου δημοσιογράφου που είχε ποτέ κοντά του, τον Θανάση Μυλωνόπουλο, τον καθηγητή Σπύρο Σταθόπουλο, τον Μιχάλη Βάρδα με τις καθαρές και θαρραλέες ιδέες, που απέλυσε από Γραμματέα της ΚΕ, και τον οποίο αντικατέστησε όχι με καλύτερο, ούτε καν με ισάξιο του και χωρίς να του εξηγήσει ποτέ τους λόγους της απόλυσης, του δυναμικού Παναγιώτη Αποστόλου που ήταν από τα πρώτους που τόλμησαν να στήσουν κομματική οργάνωση στο Μαρούσι, στην περιφέρεια, του οδοστρωτήρα Δημήτρη Μπέκα που έστησε πλήθος οργανώσεις στη Βόρεια Ελλάδα, του καθηγητή και ιδεολόγου Χαραλαμπίδη για να καταδείξει την ύπαρξη του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ.
Από τους έμμισθους, (τους οποίους έδιωξε και ξαναπήρε πάλι), τον οργανωτικό Κλειδέρη, τον ιδεολόγο και γραφειοκράτη Αναστασόπουλο, τον πολύ καλό γνώστη των αγροτικών θεμάτων Σαρατσιώτη, ή αυτούς που έχει μόνιμα κοντά του, για λιβάνισμα (ονόματα δεν λέμε) και δεν πάμε σε ονοματολογία παλαιότερων αξιόλογων στελεχών που τον κατάλαβαν και έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους, όπως για παράδειγμα εκείνοι, που ήταν υποψήφιοι Νομάρχες το 2006 και το 2010, ή άλλοι που συμπεριλήφθησαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος το 2004, το 2007 και το 2009.
Το τσαλάκωμα αυτό δεν είναι τυχαίο

Το κάνει για να έχει την ευχέρεια να μοιράζει και να δίνει τις καλές και έμμισθες θέσεις (βλέπε μέλη Ανεξάρτητων αρχών) στους – στις κολλητούς-ές του.
Αυτή την ανακύκλωση – τσαλάκωμα των παλαιών στελεχών που επιχειρεί καθώς και την κατά καιρούς ανανέωση στελεχών, ορίζονται και από τα εξής ελκυστικά - εντυπωσιακά:
1) «θα συζητάς μαζί μου στο κινητό………», στο οποίο μετά την συνάντηση δεν απαντά,
2) «θα μου φτιάξεις μια μελέτη την οποία θα βάλλω στο πρόγραμμα», αλλά αυτή τη μελέτη δεν θα τη διαβάσει ποτέ, και 3) «θα γίνω πολύ σύντομα Πρωθυπουργός» και θα πάρεις κι εσύ τη θέση σου.
Έτσι τα στελέχη καμαρώνουν για την θεατρική - θερμή υποδοχή – χειραψία και την ανάθεση μελέτης από τον Πρόεδρο, ελπίζοντες σε μελλοντική χρησιμοποίηση τους σε Κυβέρνηση, μέχρι να απογοητευτούν, αφού σύντομα θα διαπιστώσουν, ότι μπήκαν και αυτοί σε αναμονή και στη σειρά του προθάλαμου του γραφείου του «Λουδοβίκου».
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Νε με συμπαθούν οι συμπαθείς και αξιόλογοι άνθρωποι των «τσαλακωμένων», που ενδεικτικά κατονομάζονται, και εκείνων που περιγράφονται ανώνυμα και να πω σ΄ όλους τους προσφέροντες, τους απαξιωμένους και αυτούς που τους προσπέρασαν (κανένας δεν εγκατέλειψε), ότι στο κόμμα αυτό «κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου