Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΟ «ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ» Ο ΣΑΜΑΡΑΣ και Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ…!!!

ΖΗΤΑΕΙ «ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ τού ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ», ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...!!!

Ο ένας μετά τον άλλον οι Ευρωπαίοι Ηγέτες ακολουθούν και δικαιώνουν τον Σαμαρά, όταν μίλησε «πρίν από αυτούς γιά αυτους», γιά την Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου...
Είναι και ένα ηχηρό ράπισμα στούς ντόπιους «ραγιάδες» της Κυβέρνησης, «συναυτουργούς» του Μνημονίου και «βαποράκια» της Κυβέρνησης, ότι η Επαναδιαπραγμάτευση είναι… αδύνατη...!!!
Το Κυβερνητικό και «καθεστωτικό» ΒΗΜΑ (εξ' ού και η φωτο, γιά το πιστόν της αντιγραφής) γράφει ότι ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός Κοέλιο θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου προκειμένου να εξασφαλίσει την ανάπτυξη στην Χώρα του…!!!
Συγκεκριμένα:
Το Νοέμβριο, κατά την προσεχή τριμηνιαία αξιολόγηση της Πορτογαλίας από τους πιστωτές της, «θα προτείνουμε ορισμένες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς τη χώρα μας, ώστε αυτό να λαμβάνει υπόψη το μακροοικονομικό σενάριο και την εξέλιξη των βασικών δεικτών» δήλωσε ο Πάσος Κοέλιο στη διάρκεια της Ιβηρο-Αμερικανικής Συνόδου Κορυφής στην Ασουνσιόν της Παραγουάης.
«Η Πορτογαλία προσπαθεί να βρει πιο ευέλικτες λύσεις που θα τής επιτρέψουν να εξασφαλίσει μια περισσότερο προσαρμοσμένη στην οικονομία (της) χρηματοδότηση» τόνισε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τον Πάσος Κοέλιο, το σημείο του διεθνούς προγράμματος που προβλέπει ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις «θα χρηματοδοτούνται από τις διεθνείς αγορές, είναι απολύτως μη ρεαλιστικό».
«Πρόκειται να προχωρήσουμε σε σημαντική προσαρμογή των δημοσιονομικών μας. Όμως, αυτή τη στιγμή αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί η οικονομία μας ώστε να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη» τόνισε.
Οι Πορτογάλοι μπορούν και «διαπραγματεύονται», ο Γιώργος με τους συναυτουργούς του... δεν μπορούν, διότι έχουν υπογράψει εκ προοιμίου το άρθρο 14 & 5 της Δανειακής Σύμβασης, για παραχώρηση—ξεπούλημα της Ελλάδος στους διεθνείς,-- πλήν όμως «θεσμικούς»-- τοκογλύφους…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου