Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..!!!

ΤΑ ΜΑΤ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ, ΕΠΙΤΊΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ-ΜΑΘΗΤΕΣ...!!!

Εκτός ελέγχου ήταν για πολύ ώρα η κατάσταση στο Σύνταγμα, με άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν διαδηλωτές και δημοσιογράφους, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη πετροπόλεμος μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων στους γύρω δρόμους.
Το κέντρο θύμισε και πάλι εμπόλεμη ζώνη, με ρίψη μολότοφ από κουκουλοφόρους και χρήση χημικών από τους αστυνομικούς, με την κατάσταση στο σημείο να είναι αποπνικτική.
Η έκρυθμη κατάσταση ανάγκασε ακόμα και τους τσολιάδες να απομακρυνθούν από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, καθώς η σωματική τους ακεραιότητα κινδύνευσε άμεσα.
Άγνωστοι με κουκούλες επιτέθηκαν και σε πολίτες και τους προπηλάκισαν στο Mετρό και μάλιστα χτύπησαν στο κεφάλι έναν άντρα.
Περί τις 2.30 το μεσημέρι, μία διμοιρία των ΜΑΤ εισέβαλε στο Μετρό του Συντάγματος, όπου είχαν βρει καταφύγιο κουκουλοφόροι.
Σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τραυματίες εντός του σταθμού.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με κουκουλοφόρους που βρίσκονταν σε εκείνο το σημείο. Ερευνά προκειμένου να εξεταστούν οι καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος ομάδας δημοσιογράφων το απόγευμα στο Σύνταγμα, διέταξε η ΓΑΔΑ.
Την ίδια ώρα σε εννέα συλλήψεις και άλλες τρεις προσαγωγές ατόμων για τα επεισόδια, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.
Επίσης, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.
Επεισόδια και στο πανεκπαιδευτικό
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και στο οποίο μετείχαν μαθητές και φοιτητές. Κουκουλοφόροι βρέθηκαν μέσα στη συγκέντρωση και άρχισαν να πετούν πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και τα επεισόδια συνεχίστηκαν με ρίψεις μολότοφ από τους νεαρούς. Επικράτησε ένταση για πέντε λεπτά και στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι απομακρύνθηκαν από την πορεία των φοιτητών και μεταφέρθηκαν στην πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου