Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΜΕ 863 εκατ. ευρώ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΣΤΗΝ Proton Bank...!!!

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΜΙΑ ΝΕΑΣ... (καλής) Proton Bank ΕΣΒΗΣΑΝ ΣΤΟ "ΑΨΕ ΣΒΗΣΕ" ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ...!!!

Ενώ διατυμπάνιζε η Κυβέρνηση και τα φερεφωνά της ότι ο «φιλάνθρωπος» μεγαλοεπιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης επέστρεψε 51 εκατ. ευρώ στην Proton Bank (για να εξασφαλιστεί έναντι της ποινικής δικαιοσύνης που εντόπισε απάτη, υπεξαίρεση, ξέπλυμα, απιστία), αποκρύπτουν επίμονα την «τρύπα» που έμεινε στην τράπεζα.
Σιγουράκι...
Το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή οι Ελληνες φορολογούμενοι, θα επωμιστούν συνολικά 863 εκατ. ευρώ για να μαζευτούν τα συντρίμμια που άφησε η διοίκηση Λαυρεντιάδη και για να διασφαλιστούν οι καταθέτες.
Το ποσό των 863 εκατ. ευρώ δεν προέρχεται από έναν αυθαίρετο υπολογισμό και μία δημοσιογραφική εκτίμηση, αλλά από αξιολόγηση των στοιχείων της τράπεζας που ανέλαβε και έκανε η Ernst & Young κατόπιν παραγγελίας της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) και από στοιχεία τα οποία κατετέθησαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Έτσι "έφτιαξαν" μία νέα Τράπεζα την οποία και ονόμασαν... "καλή"Proton Bank...!!!
«Η νέα «καλή τράπεζα» έλαβε άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος και ενισχύθηκε από το σκέλος εξυγίανσης του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, ενώ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης παρέσχε τα αναγκαία κεφάλαια και είναι ο μοναδικός μέτοχος της νέας τράπεζας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός στα μέσα Ιουλίου είχε χρηματοδοτήσει την… «κακή» Proton με καταθέσεις από τα διαθέσιμα του Δημοσίου πέραν εκείνων που επιτρεπόταν από το νόμο και μετά ο ίδιος έσπευσε να «νομιμοποιήσει» την ενέργειά του με τροπολογία στη Βουλή. Η ΤτΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε και η τράπεζα τίθεται σε εκκαθάριση.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Την πολιτική του Giorgo με την Τρόϊκα και το ΔΝΤ , την πληρώνουμε εμείς, οι ηλίθιοι, ενω γιά τις απάτες τύπου Λαυρεντιάδη υπάρχει πάντα μία Νομοθετική ρύθμιση πού τα τακτοποιεί όλα.
Κατα μείζονα λόγο όταν υπάρχει Τράπεζα, πού στο κάτω-κάτω της γραφής γιά αυτό ψηφίσθηκε το Μνημόνιο, γιά την δική τους διάσωση και όχι την δική μας...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου