Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ


ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!!!

Τους πεσόντες στην Μάχη του Λιτοχώρου κατά την ημέρα των εκλογών της 31ης Μαρτίου του 1946 από σφοδρή επίθεση που δέχτηκαν από βαριά οπλισμένες ομάδες κομμουνιστών τίμησαν σήμερα στο Ηρώο της κωμόπολης πλήθος κόσμου.
Η επίθεση είχε γίνει εναντίον μικρού τμήματος Χωροφυλάκων και Στρατιωτών που βρίσκονταν στο Λιτόχωρο για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.
Ο μόνος που κατάφερε να διασωθεί από το μακελειό στο κτίριο του Σταθμού Χωροφυλακής ήταν ο Νικόλαος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έρχεται κάθε χρόνο στο Λιτόχωρο, για να καταθέσει στεφάνι στην μνήμη των πεσόντων συμμαχητών του .
Την εκδήλωση οργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Πιερίας υπό τον Πρόεδρο του Δημήτρη Παπαχρήστου.
Στο μνημείο κατατέθηκαν πλήθος στεφανιών από εκπροσώπους συνδέσμων αποστράτων, αντιστασιακών οργανώσεων, καθώς και συγγενών των πεσόντων.
Στο μνημόσυνο παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας Δημήτρης Φώτης, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λιτοχώρου Βαγγέλης Γερολιόλιος, η αντιδήμαρχος Λιτοχώρου Μαρία Τραγανού κ.α.
Αίσθηση προκάλεσε στους παρισταμένους η απουσία των βουλευτών της Πιερίας από την εκδήλωση, καθώς και εκπροσώπων της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, γεγονός που σχολιάσθηκε δυσμενώς από τον κόσμο.
Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ στις 2:55

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου