Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


ΠΑΡΑΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ κ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Την παραίτησή του από τη θέση του τοποτηρητή της Μητρόπολης Αττικής υπέβαλε ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να «αθωώσει» τον μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης, του σκανδαλισμού των πιστών και της πλεονεξίας.
Ο κ. Νικόλαος υπέβαλε εγγράφως την παραίτησή του στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να θέσει στο αρχείο την υπόθεση του Παντελεήμονος.
Η απόφαση της Συνόδου φέρεται να προκάλεσε την απογοήτευση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος έσπευσε να πάρει αποστάσεις και να ανακοινώσει την πρόσληψη ειδικών εμπειρογνωμόνων για την αντιμετώπιση του ζητήματος, καθώς πλέον εκφράζονται φόβοι για την επιστροφή του κ. Παντελεήμονος στη Μητρόπολη Αττικής.
Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης πρώην Αττικής είχε απομακρυνθεί από τη Μητρόπολη το 2005 ύστερα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου και εισήγηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.
Τον Αρχιεπίσκοπο απασχολούν τώρα τρία ζητήματα:
αν ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής μπορεί να επιστρέψει στον θρόνο του, αφού μετά το απαλλακτικό βούλευμα της Ιεράς Συνόδου θα πρέπει να αρθεί η απόφαση απομάκρυνσής του·
αν ο κ. Παντελεήμων είναι σχολάζων αρχιερέας ή εν ενεργεία -που συνδέεται με την κατάργηση του τοποτηρητή της Μητρόπολης- και, τέλος τι θα γίνει αν ο Αρειος Πάγος δεν κάνει αποδεκτό το αίτημα αναίρεσης του Μητροπολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου