Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ



ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ

Η περίπτωση του ποταμού Ασωπού αποτελεί όνειδος όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πρόκειται για ένα μακροχρόνιο έγκλημα αδίστακτων επιχειρηματιών και ακόμη πιο αδίστακτων κρατικών λειτουργών που στο όνομα του κέρδους και της απληστίας μόλυναν μια μεγάλη περιοχή με τοξικότατες ουσίες, με επιπτώσεις στον τοπικό πληθυσμό και ενδεχομένως και σε μεγαλύτερα πληθυσμιακά σύνολα που κατανάλωσαν ακατάλληλα και επικίνδυνα για την υγεία γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα που παρήχθησαν στην περιοχή.
Επιπτώσεις αδύνατον να καταμετρηθούν μέχρι σήμερα, εξαιτίας της ανάλγητης στάσης του κράτους, που για να αποφύγει το σκάνδαλο περιορίσθηκε σε ασήμαντα πρόστιμα.
Ο Ασωπός αποτελεί το κορυφαίο οικολογικό έγκλημα στην σύγχρονη ιστορία της χώρας, αναδεικνύοντας την παταγώδη αποτυχία των πολιτικών δυνάμεων που κυβέρνησαν στην μεταπολίτευση να διασφαλίσουν στοιχειωδώς την ασφαλή διαβίωση των Ελλήνων πολιτών και την προστασία τους από τις φονικές τοξικές ουσίες που ανεξέλεγκτα απέρριπταν κατά βούληση οι ασυνείδητοι επιχειρηματίες που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Είναι πλέον σαφές, ότι μετά από τους επίμονους και επίπονους αγώνες του οικολογικού κινήματος την τελευταία 20ετία, η ολόπλευρη περιβαλλοντική κρίση που βιώνει και θα βιώσει τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με την εναλλαγή στην εξουσία των δύο βασικών υπεύθυνων κυβερνητικών δυνάμεων.
Ο τόπος χρειάζεται ένα μεγάλο κίνημα ειρηνικής ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού, μια ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, με νέες πολιτικές δυνάμεις που θα αναδείξουν έντιμους και υπεύθυνους κρατικούς λειτουργούς που θα μας προστατεύουν από την ασυδοσία και την εξαθλίωση.
Οι Δημοκρατικοί συμπαραστέκονται στους πολίτες που ξεκινούν τον αγώνα για την σωτηρία της περιοχής και για την πλήρη αποκατάσταση των ανυπολόγιστων ζημιών που έχουν προκληθεί στη φύση και στην υγεία των ανθρώπων από τη μόλυνση του Ασωπού.
Καλούμε την ελληνική Δικαιοσύνη να συνεχίσει απερίσπαστη την έρευνα που ξεκίνησε πρόσφατα και να καταλογίσει χωρίς κανένα ελαφρυντικό όλες τις ποινικές και αστικές ευθύνες που αναλογούν στους επίορκους κρατικούς λειτουργούς και στους επιχειρηματίες που επί χρόνια σκορπούν τον τοξικό θάνατο στον Ασωπό.
Το Γραφείο Τύπου
Χρήστος Χατζημιχαήλ: 6972 699678, e-mail:
christos.chatzimichail@gmail.com Νικίας Οικονόμου: 6934577781, e-mail: nikias_economou@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου