Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ

"ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS" Η Δημοκρατική Αναγέννηση, καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ναξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι σε αυτήν την επίθεση, η οποίακαλλιεργείται και στηρίζεται από τα μεγαλοκάναλα και τα μεγάλα εκδοτικάσυγκροτήματα. Εμείς από την πλευρά μας, υπενθυμίζουμε την πάγια θέση μας γιατα blogs και τους bloggers:
1. Oχι στον έλεγχο των blogs και των bloggers, όσο κι' αν ενοχλούν τα αφτιάμας. Όχι σε όποιου τύπου ποινικοποίηση έκφρασης της ελεύθερης άποψης,παρά μόνο φυσικά σε κακουργηματικού τύπου δημοσιεύσεις όπωςπαιδεραστία, διακίνηση ναρκωτικών κλπ.
2. Ναι στην ανωνυμία. Η ανωνυμία μπορεί να παρέχει τη δυνατότητα και σε ορισμένα αντικοινωνικά στοιχεία να καταγράφουν τις ακραίες απόψεις τους,ωστόσο έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής τουλάχιστον στους Έλληνεςbloggers και έχει βοηθήσει τα μέγιστα, στην απαλλαγή μας από τηνεπιλεκτική δημοσιογραφία των ΜΜΕ και ιδιαίτερα των μεγαλοκάναλων καιτων συγκροτημάτων του Τύπου. Ο αυτοέλεγχος που ήδη έχουν επιλέξει ωςχρήση μέτρου των δημοσιεύσεων τους οι Έλληνες bloggers, κρίνεταιεπαρκής.
3. Σε σχέση με το Indymedia. Όχι στη φίμωσή του, αλλά οπωσδήποτε άμεσηδιακοπή των διευκολύνσεων που του παρέχονται από το Εθνικό ΜετσόβειοΠολυτεχνείο. Το Indymedia μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά όχι με χρήματα τουΈλληνα πολίτη αφενός, αλλά με τους όρους που υφίστανται και λειτουργούνόλα τα blogs της χώρας. Όσοι ενδιαφέρονται να προάγουν τις ιδέες τους, όσοακραίες κι' αν είναι, να το κάνουν με δικά τους έξοδα. όπως όλοι οι χρήστεςτου διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου