Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ «ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ», ΠΟΥ ΘΑ... ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

 ΜΗ «ΦΑΜΕ» ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...!!!

Γράφει ο Νίκος Σχοινάς
π. Γενικός Δ/ντης του ΛΑΟΣ

Είναι σύνηθες φαινόμενο η Βουλή να συνεδριάζει με κενά έδρανα, απόντων των Βουλευτών και οι Βουλευτές να μη διαβάζουν τα Ν/Σ και, τα οποία ψηφίζουν τις περισσότερες φορές  στο «γάμο του καραγκιόζη», παρά το γεγονός ότι:

εκλέγονται από τους ψηφοφόρους τους για «πλήρη και αποκλειστική απασχόληση» αυτή του Νομοθέτη Βουλευτή,
τους παραχωρεί και πληρώνει η Βουλή ειδικό συνεργάτη – σύμβουλο γιαυτή τη δουλειά,
η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, η Βιβλιοθήκη της Βουλής, ο οριζόμενος ειδικός εισηγητής για το Ν/Σ, ακόμη και οι υπηρεσίες των Υπουργείων είναι στη διάθεση τους,
μπορούν να συγκροτήσουν συμβούλιο άτυπων συμβούλων με την συμμετοχή φίλων τους.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν αξιοποιούν, αφού οι μεν Υπουργοί συνήθως μετατρέπουν το Υπουργείο σε κομματικό «βιλαέτι», οι δε Βουλευτές σπαταλάνε το χρόνο τους τρέχοντας από Υπουργείο σε Υπηρεσίες για την  ικανοποίηση ρουσφετιών των «πελατών» ψηφοφόρων τους. Και οι δυο κατηγορίες έχουν στο μυαλό την επανεκλογή τους και όπως αποκαλύπτεται κατά καιρούς ή όπως φημολογείται τις «δημόσιες σχέσεις της διαπλοκής» με στόχο την «κονομισιά». Που να βρεθεί χρόνος λοιπόν για διάβασμα των Ν/Σ και προετοιμασία των Βουλευτών για αγόρευση στη Βουλή.
Προκλήθηκε θόρυβος, λένε, από την δήλωση του Χρυσοχοίδη, ότι δεν διάβασε το μνημόνιο, γιατί: 
«Είχα άλλες υποχρεώσεις, . . . 
.Δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το Μνημόνιο».  Και η  Λ. Κατσέλη, που ήταν η δουλειά της, είπε: 
«Εγώ προσωπικά το διάβασα ένα Σάββατο πρωί για τρεις ώρες».  
Παράλληλα επισημαίνουν και τις επικριτικές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη  για το μνημόνιο. 
Ο πρώτος όμως, μη του φάμε και την πρωτιά, που είπε, ότι δεν το διάβασε, ήταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης: «εκείνη την ώρα είχα άλλα πράγματα να ασχοληθώ...γιατί έσβηνε η Ελλάδα»
Ποια Ελλάδα; «Έραβε» κουστούμι να συγκυβερνήσει, ή να «προωθήσει» τη συμμετοχή της νεοσύστατης εταιρίας «Μινωικές Αερογραμμές» σε διαγωνισμό των άγονων αεροπορικών γραμμών.
Ερωτούν όμως απορημένοι οι πολίτες:
γιατί δεν μελετούν και ψηφίζουν με «ελαφρά τη καρδία» εκείνα τα Ν/Σ, που δεσμεύουν γενιές και γενιές των Ελλήνων;
ποιος είναι ο ρόλος τους και γιατί πληρώνονται αδρά από τον Ελληνικό λαό, αυτοί και τα κόμματα τους, αν δεν θέλουν να τα διαβάσουν πριν τα ψηφίσουν;
γιατί η βουλή στις συνεδριάσεις εμφανίζει τηλεοπτικώς, εικόνα άδειων εδράνων;
γιατί κάπως έτσι φτάσανε την Ελλάδα στον γκρεμό, οι . . .μελετηροί και δεν παραιτούνται;
Για το μνημόνιο, σχολιάζουν:
το  ψήφισαν, δεν το εφαρμόζουν, το απαρνούνται  και  ελεεινολογούν εναντίον άλλων.
το ψήφισαν χωρίς να το διαβάσουν  ο Χρυσοχοίδης,  υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ο Καρατζαφέρης, αρχηγός κόμματος, απλά και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους ή  επηρεασμού αφελών, δηλώνοντες την ανευθυνότητα τους και αυτογελοιοποιήθηκαν.
αν μελετούσαν τα Ν/Σ, τότε θα είχε νόημα και η κατά συνείδηση ψήφος τους (θετική ή αρνητική) και όχι καθ΄ υπαγόρευση ή με κομματική πειθαρχία, όπως συμβαίνει, γιαυτό και δεν τα διαβάζουν.
Υπουργοί και βουλευτές που δεν ξέρουν τι Ν/Σ ψηφίζουν και δεν ενδιαφέρονται να το «ξεκοκαλήσουν», ή να συμβουλευτούν ειδικούς, δεν είναι απλώς άχρηστοι ή ανάξιοι, αλλά και επικίνδυνοι.
Επειδή είναι λίγοι στον αριθμό των συνεδριάσεων και λίγοι στο «ανάστημα», το επιβεβαιώνουν καθημερινά,  δεν διαβάζουν κιόλας, ως εντέλλονται, και στέλνουν «αδιάβαστο» τον Ελληνικό λαό.
Άξιος ο παχυλός μισθός τους.

1 σχόλιο:

  1. Και ο κολλητός σου ο Καρατζαφέρης δεν το διάβασε. Το εφαρμόζει όμως κανονικότατα Νικολάκη. Άλλωστε αυτός δεν είχε χρόνο γι αυτό έβαλε την Κατερίνα να το διαβάσει και να του το εξηγήσει. Αλλά αυτό το τούβλο αντί να διαβάσει το μνημόνιο, έπαιζε bubbles στο PC της και.... ύστερα ήλθε ο Ερωτας!
    Και έζησαν αυτοί καλά και μεις χειρότερα...

    Φίλος απο το κόμμα (βλέπεις έχω από μέσα πληροφορίες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή