Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ "ΤΙΜΗ" ΤΟΥ... ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...!!!

"ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ''...!!!

Γράφει ο Νίκος Σχοινάς
Πρ. Γενικος Δ/ντης του ΛΑΟΣ

«Η τιμή, τιμή δεν έχει και χαράς τον που την έχει»
Ποιος έχασε την τιμή και την βρήκε ο πρόεδρος  Καρατζαφέρης, που είπε στη Βουλή «….θα αναλάβουμε με το λόγο της πολιτικής μας τιμής να εφαρμόσουμε αυτό για το οποίο 
δεσμευόμαστε». .

Το αξίωμα της τιμής δεν ερμηνεύεται κατά περίπτωση, όπως κάνει ο εν λόγω κύριος

Η πολιτική τιμή που επικαλέστηκε ο Καρατζαφέρης δοκιμάζεται, τόσο στο εσωτερικό, μέσα από τις αλλεπάλληλες κολοτούμπες του,  ων ουκ εστί αριθμός, ιδίως τώρα στον καιρό των μνημονίων, αφήνει να δοκιμάζεται και στο εξωτερικό λόγω της δραστηριότητας, των δηλώσεων και των ελέγχων του ΔΝΤ και των τροικανών.  Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:
*Με αφορμή το 13ο και 14ο μισθό: «… Αυτός που <έσωσε> το 13ο και 14ο μισθό είναι ο ...Καρατζαφέρης». Ε, λοιπόν, ο Καρατζαφέρης είναι, που τσαλάκωσε την πολιτική του τιμή δηλώνοντας στη Βουλή (2/12/2009) τα αντίθετα: «….να θυμίσω πώς μπήκε ο 14ος μισθός ….. εκείνη την εποχή ο Πιπινέλης, έδωσε τον 14ο μισθό. Πού υπάρχει; Είμαστε η πλουσιότερη χώρα του κόσμου; Πού υπάρχει;»!!! Τρικυμία εν κρανίω. Προχώρησε και σε άλλη δήλωση για την αύξηση της παραγωγικότητας λέγων: «τότε αντί αυτού να δουλέψει ο Έλληνας εργαζόμενος μία ώρα επιπλέον καθημερινά, …» Ξέχασε, ότι το 8ωρο κατακτήθηκε με αίμα για να το καταργήσει ο άοκνος Καρατζαφέρης. 
*-- Σχετικά με το  «κούρεμα» του χρέους στον FLASH, αποφάνθηκε, ότι: «60% κούρεμα είναι σαν να επιστρέφουμε στην δραχμή. Εάν επιστρέφαμε στη δραχμή θα μας περίμενε ένας ανήφορος ίσως και 10 χρόνων». Ξέχασε όμως τα διαπρύσια κηρύγματα του περί επιστροφής στη δραχμή, από το Τ/Α στην εκπομπή του «Ελλάδα γεια σου».
*-- Την πολιτική του τιμή «υπερασπίστηκε» μεγαλοπρεπώς και στους μέντορες του με δήλωση του στο KONTRA TV:  "Μού είπαν όλοι οι εκδότες να στηρίξω Παπαδήμο και το έκανα....!!! 
*-- Στη ΛΑΟσύναξη, ορκιζόταν, ότι «Αν κάτι δεν μας κάνει και η τρόικα είναι ανυποχώρητη, δεν θα πάρουμε το πακέτο» και κατά τη σύσκεψη των αρχηγών, έψαχνε προσκόμματα να μη συμφωνήσει στα νέα και πιο επαχθή μέτρα για να προετοιμάσει την «ηρωική» του έξοδο.
*-- Η Guardian, σημειώνει περιπαικτικά, «οι διαβουλεύσεις καθυστέρησαν για τρεις ώρες την Τρίτη, επειδή το τελικό κείμενο έπρεπε να μεταφραστεί στα Ελληνικά, προκειμένου να κατανοηθεί από τον (πολυμαθή, γλωσσομαθή & περισπούδαστο)  πρόεδρο Καρατζαφέρη». Και το μελέτησε σε τρείς ώρες, γιαυτό ζήτησε και τις εγγυήσεις των θεσμικών! 
*-- Ο Πρωθυπουργός, δήλωσε μετά τη σύσκεψη «…υπάρχει σύγκλιση με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών…» για να εισπράξει από Καρατζαφέρη, «….Είμαι κάθετα αντίθετος στις τελευταίες νέες απαιτήσεις των Τροϊκανών… Σας διαβεβαιώ ότι δεν … θα σταθώ με τις ενστάσεις μου εμπόδιο στην Κυβέρνηση…». Παρά την αποχώρηση του, επιζητά και την μακροημέρευση της Κυβέρνησης. Δηλαδή έφυγε για να μείνει; Παραλήρημα ανοησίας; 
*-- Ο Καρατζαφέρης βασάνιζε την πολιτική του τιμή από τότε που δήλωνε, ότι δεν θα συμμετάσχει σε συγκυβέρνηση, μετά εμφάνισε εαυτόν να τον παρακαλούν για τη συμμετοχή του, στη συνέχεια να εκστομίζει «κούφιες» απειλές αποχώρησης, ώσπου, μετά τις δημοσκοπικές υποδείξεις, αποχώρησε με αμφίσημες δηλώσεις.
*-- Ο Καρατζαφέρης και συν αυτώ, ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο για να σωθεί η Ελλάδα. Μπήκαν στη Κυβέρνηση για να σώσουν την Ελλάδα και δεν ψηφίζουν (όσοι πειθαρχήσουν) τη δανειακή σύμβαση πάλι για να σώσουν την Ελλάδα. Κατάντησαν περίγελως και γραφικοί.
Ποια πολιτική τιμή ή ποια μπέσα μπορεί να έχει ο Καρατζαφέρης, αφού έγινε μέρος των μνημονίων. Τώρα που αποχώρησαν απ΄ τη Κυβέρνηση (Υπουργοί των τίποτα), δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα, αλλά στηρίζουν την Κυβέρνηση Παπαδήμου, της οποίας  τσαλάκωσαν το κύρος με τα καμώματά τους. Καρατζαφερέικη τιμή και λόγος, αέρας κοπανιστός

5 σχόλια:

  1. Σχοινα, συγχαρητήρια γιά το τεκμηριωμένο και εμπεριστατωμένο άρθρο σου.
    Ζωγράφισες τον Καρατζαφέρη καταπληκτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε δεν πάτε στο διάβολο,όλοι σας φασιστόμουτρα.άχρηστα υποκείμενα,Σχοινάδες και οι υπόλοιποι.Όσο σας τάιζε,σας πότιζε σασ χαρτζιλίκωνε σας σπίτωνε ο Καρατζαφέρης ήταν καλός.Ανθρωπάκια του κερατά.Αληλλοθαυμάζεστε και χαιδεύει ο ένας τον άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανθρωπάκι του κερατά είσαι εσυ πού ψηφιζεις για αρχηγο ενα αγράμματο.
    Για δε την καλωσύνη και τα χαρζιλίκια του Καρατζαφέρη, ρώτα τους υπαλλήλους του στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ.
    τόσο θύμα είσαι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ ΣΧΟΙΝΑ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ.ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΦΑΝΑΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητε κ. Σχοινα χαιρομαι που εστω και μετα απο αρκετα χρονια δικαιωνομαι. Γνωριζομασταν πριν συναντηθουμε στο κομμα Ημουν εκτελωνιστης και ησασταν τελωνειακος Ειμαι ο Σπυρος απο την Περαια Σας ειχα επισημανει οτι ο Καρατζαφερης τον οποιο τον ειχα πιστεψει τοσο πολυ τα πρωτα χρονια εχει σοβαρο υπαρξιακο προβλημα με τους ταλαντουχους και ικανους ανθρωπους Εβλεπα γυρω του τα προωθημενα μηδενικα και μ επιανε απελπισια Σε μια προσκληση που μου ειχατε κανει για ομιλια του Καρατζαφερη σας ειχα απαντησει με μηνυμα στο κινητο σας γραφοντας αυτα ακριβως που γραφω και τωρα και τοτε με ειχατε παρει τηλεφωνο και με ειχατε επιπληξει Μιλουσα συγκεκριμενα για δημοσιογραφους που ειχε διπλα του καθως και στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ Θεσ/νικης οι οποιοι ηταν οι πιο αταλαντοι των αταλαντων και οι πιο ξυλινοι απο τους ξυλινους κι ομως εσεις υπερασπιζοσασταν τις τοτε επιλογες Καρατζαφερη Ηταν η θεση σας τετοια σας καταλαβαινω Τωρα εστω και αργα παραδεχτηκατε το προβλημα. Ας ειναι. Παντως οπως εχω γραψει επανειλημμενα σε διαφορα ιστολογια οταν καποτε ο Καρατζαφερης αποσυρθει απο την πολιτικη θα κλαψει με μαυρο δακρυ. Ειχε τεραστια ευκαιρια να αναμορφωσει εκ βαθρων την χωρα και να μεινει στην ιστορια και στις καρδιες του Ελληνικου λαου για παντα και αυτος προτιμησε να γινει δεκανικι του πολιτικου συστηματος, γλυφτης των κρατικοδιαιτων συμμοριων(ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΔΕΗ κτλ) ζητιανος της ψηφου, κοπελλα που κανει χατιρια απο δω κι απο κει. Κριμα, κριμα και παλι κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή