Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ και ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ...!!!

 ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ... ΝΕΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ...!!!

Παρά την έγκριση από τη Βουλή του νέου πακέτου μέτρων, του νέου Μνημονίου που θεωρούσαν ως προαπαιτούμενο για οιαδήποτε άλλη κίνηση χρέους οι δανειστές μας, η υπόθεση της αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης κάθε άλλο παρά «τελειωμένη» φαντάζει,

πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η Γερμανία, συνεπικουρούμενη από την αποκαλούμενη «ομάδα του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης», εγείρει συνεχώς νέες αξιώσεις και εμφανίζεται αποφασισμένη να «χρησιμοποιήσει» την Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγή για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης που θα κληθούν άμεσα να εφαρμόσουν τη «συνταγή» του Βερολίνου για πιο αυστηρή δημοσιονομική σύγκλιση.
Με δυο λόγια οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους Φιλανδοί, Ολλανδοί, τραβάνε το σκοινί και απειλούν την Ελλάδα ακόμα και με άμεση έξοδο από το ευρώ αν δεν ακολουθήσει το αυστηρό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες δεσμεύεται με το νέο Μνημόνιο!
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ΣΗΜΕΡΑ θα κριθεί, στην συνεδρίαση της προπαρασκευαστικής επιτροπής (European Working Group) του Eurogroup, που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες, το κατά πόσον οι Ευρωπαίοι θα «πεισθούν» από το πρόγραμμα κι από τη μελέτη βιωσιμότητας του χρέους που θα τους παρουσιάσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Ζανιάς, κυρίως δε από το πώς και πότε θα καλυφθούν τα 325 εκατ ευρώ, που λείπουν από το όλο πακέτο των περικοπών. 
Και ΣΗΜΕΡΑ είναι που θα κριθεί όχι το εάν θα «περάσει» η Ελλάδα τη δοκιμασία του αυριανού Eurogroup αλλά ακόμα και το εάν αυτό θα πραγματοποιηθεί!
Έτσι τώρα Γερμανία και Ολλανδία σε πρώτη φάση θέτουν ευθέως απαιτήσεις για:
*--Να επιβληθεί στην Ελλάδα όρος που να την υποχρεώνει να τηρήσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κάλυψης των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων με απειλή άμεσης εξόδου από την ευρωζώνη εάν δεν «καλυφθούν» οι δημοσιονομικοί στόχοι σε συγκεκριμένο χρόνο.
*--Να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να δεχθεί στην πράξη την εποπτεία από Επιτρόπους σε όλο το φάσμα της τήρησης του προγράμματος (με δυο λόγια επιτρόπους στα υπουργεία). 
Αυτή η παράμετρος είναι κρίσιμη για τη Γερμανία καθώς ο υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε θέλει να δείξει σε όλη την Ευρωζώνη – και δη σε Ιταλούς, Πορτογάλους και Ισπανούς – πως όσες χώρες δεν τηρούν τη «γαλλογερμανική συνταγή» θα … τιμωρούνται με απώλεια εθνικής κυριαρχίας.
Υ.Γ.
Αυτό το άρθρο μη το ξεχάσετε, έχει άμεση σχέση με την ψήφιση της Δανειακής Σύμβασης από τον Σαμαρά...!!!
Θά επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου