Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣΒΑΦΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ, ΜΟΝΩΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ, ΗΛΙΑΚΩΝ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΩΝ

Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα ύψους 400 εκατ. ευρώ που θα επιδοτήσει, με κοινοτικά κεφάλαια, την ανακαίνιση κτιρίων με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα που θα αφορά κτίρια 25ετίας τουλάχιστον θα επιδοτεί έως και 50% τη μόνωση των κτιρίων, την αλλαγή των κουφωμάτων με νέα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, την αντικατάσταση καυστήρων και ηλιακών θερμοσίφωνων και τη βαφή των εξωτερικών επιφανειών με χρώματα που αντανακλούν τη θερμότητα.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν κτίρια που κατασκευάστηκαν πριν από το 1980, εφόσον βέβαια οι ιδιοκτήτες τους πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.
Το πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το φθινόπωρο, ενώ σύμφωνα με τις προσδοκίες του υπουργείου Ανάπτυξης, η βελτιωμένη ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων θα εξοικονομεί έως και 750 εκατ. ευρώ ετησίως.
Απο isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου