Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"!!!


ΠΤΩΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ .....
Του Φώτη Φωτεινού

"Χαμηλές πτήσεις" για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Ανήμπορο να καταστεί διαμετακομιστικός κόμβος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αρχίζει να αναθεωρεί πολλές από τις αρχικές επιχειρησιακές προβλέψεις του.
Πέρα από τη νέα αναβολή εισαγωγής στο Χ.Α., το αεροδρόμιο της Αθήνας βλέπει για δεύτερη συνεχή χρονιάνα μειώνεται η επιβατική κίνηση, την ίδια περίοδο που η εμπορευματική πέφτει με ρυθμό 18%.
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι εταιρείες-χρήστες του αεροδρομίου, διαμέσου των εγχώριων αντιπροσώπων τους, έρχονται σε νέα αντιπαράθεση με την εταιρεία διαχείρισης του Ελ. Βενιζέλος εξαιτίας των υψηλών χρεώσεων.
Παράλληλα, το αεροδρόμιο προχωρά σε «λίφτινγκ» του διοικητικού του συμβουλίου, με νέα μέλη τον εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκο και τον Ιωάννη Καρύδα.
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παρέμειναν τόσο ο πρόεδρος Λουκάς Παπάζογλου όσο και ο γενικός διευθυντής Γιάννης Παράσχης, ο οποίος πέραν του ελληνικού δημοσίου έχει την πλήρη εμπιστοσύνη και της γερμανικής Hochtief.
Μείωση της επιβατικής κίνησης κατά τουλάχιστον 500600 χιλιάδες αναμένει εφέτος ο ΔΑΑ.
Η μείωση της επιβατικής κίνησης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποδίδεται στη μείωση της κίνησης εξωτερικού, η οποία το πρώτο πεντάμηνο έφτασε σε επίπεδαρεκόρ (9,3%).
Πέρυσι, η συνολική επιβατική κίνηση ανήλθε σε 16,53 εκατ. (-0,4% σε σχέση με το 2007), ενώ εφέτος αναμένεται να φτάσει κοντά στα 15,9 εκατ. επιβάτες, την ίδια ώρα που τα λειτουργικά έσοδα εκτιμώνται στα 344 εκατ. ευρώ.
isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου