Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΑΤΕΛΙΕ

Όταν δεκάδες τυπογραφεία κλείνουν, συνάδελφοι καταστρέφονται, οδηγούνται στη φυλακή από χρέη, εργαζόμενοι απολύονται, δεν μπορείτε να μας στέλνετε διαφημιστικές ανακοινώσεις εταιρειών, ούτε να ζητάτε τα 500 ευρώ της συνδρομής όταν δεν έχουμε να πληρώσουμε το ρεύμα.
Έχετε σοβαρή ευθύνη σαν διοίκηση να καταφέρετε να οργανώσετε όλο τον κλάδο για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε από προμηθευτές, αεριτζήδες, χαρτεμποροτυπογράφους, κομματικά τυπογραφεία και από τα εκατομμύρια έντυπα που τυπώνονται στα γειτονικά μας κράτη και προμηθεύουν την ελληνική αγορά ακόμα και το ελληνικό δημόσιο με δικά μας χρήματα εις βάρος και τον εργαζομένων του κλάδου.
Η ίδια ευθύνη βαρύνει και τον κάθε τυπογράφο ξεχωριστά, γι' αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους στον κλάδο σε όλη τη χώρα να συσπειρωθούν στα σωματεία.

Να αναδείξουν στις διοικήσεις των σωματείων συναδέλφους με ταξική συνείδηση και προσανατολισμό.
Το typografeio ξεκαθαρίζει ότι: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε κανενός είδους "παιχνίδι" με την επιβίωση και το δικαίωμα στη δουλειά των τυπογραφείων των ατελιέ και των εργαζομένων».
Επίλογος

Η ταξική πάλη διαμορφώνει τη συνείδηση
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΚΕΨΗ, ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΘΑΨΟΥΝ...ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΕΛΙΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου